De 10 lekkerste snacks

Food door Redactie

Er zijn wel eens van die momenten dat je gewoon zin hebt om lekker te snacken. Helaas is het niet erg gezond, maar zolang je het met mate doet kan het geen kwaad. De tien lekkerste snacks op een rij.

1. Chocolade
Het bekendste moment van chocola eten is toch wel tijdens de menstruatieperiode. Melk, puur, wit, met nootjes...Chocolade is er in alle soorten en maten. Er wordt beweerd dat je van chocolade rustig wordt. De geur van chocolade blijkt de hersengolven te vertragen waardoor we ons kalmer voelen. Voel je een chagrijnige bui opkomen? Even wachten, eerst een stukje chocola...

2. IJs
Raketjes, calippo’s, magnums of gewoon schepijs. Bij de ultieme summervibe hoort zeker een ijsje! Op een terrasje of gewoon uit de supermarkt. De chinezen waren de eersten die begonnen met ijs maken. Marco Polo heeft recept mee naar Italië genomen en daar zijn ze de smaak gaan verfijnen. Daarom zijn de Italiaanse ijsjes natuurlijk onze favoriet!

3. Tosti
Erg makkelijk en lekker: De tosti. Twee witte broodjes, ham, kaas en onder dat tosti-ijzer duwen maar. Een extra tip is om ze eens te maken met stukjes ananas of banaan ertussen. Als je luncht buiten de deur zijn tosti’s een echte aanrader; snel en goedkoop.

4. Patat
“Je lievelingseten?” “Patat”, vulden de meeste meisjes vroeger in in zo’n “vriendjes- en vriendinnetjesboek”. Ook sleurde je je moeder mee om weer die nieuwe happy meal bij de MacDonalds te bemachtigen en de lekkere patatjes op te eten. Een patatje op het strand, of gewoon met vriendinnen: altijd gezellig. Vergeet het zout niet!

5. Frikandel/kroket
Dit zijn de standaard snacks die in de snackbar te vinden zijn. Tussen het stadten door even snel een broodje kroket scoren, of even snel een frikandel uit de muur halen. Haal frikaNdel en frikadel niet door elkaar, een frikadel is een gehaktbal met kruiden, een frikaNdel is de snack zoals wij hem kennen.

6. Pizza
Voor de echte Italië-liefhebbers! Met ananas, tomaat, salami, mozzarella, champignons, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een pizza met jouw favoriete gerecht erop. Het voordeel van pizza’s is dat je ze gewoon aan de deur kunt laten bezorgen. Snel en makelijk.

7. Knakworst
De bekendste knakworstjes zijn de unox-worstjes. Er zijn kant en klare worstjes, maar als je weinig vet wilt hebben ze ook magere knakworstjes: 30 kcals per knakworst en 1.8 gram vet per worstje. En in de winter wordt het helemaal leuk; dan krijg je er een leuke unox-worstmuts bij!

8. Hamburger
Twijfel: Gaan we naar de BugerKing of de McDonalds? Wordt het een Big King of een Big Mac? Iedereen heeft een andere smaak, maar één ding is zeker: Lekker zijn ze wel.

9. Pannenkoek
Naast de patat is de pannenkoek ook vaak “lievelingseten”. Het is leuk om eens naar een pannenkoekenhuis te gaan. Hier wordt veel gevarieerd, zoals een pannenkoek met ijs. Maar je eigen wensen kun je meetal ook aangeven. Thuis pannenkoeken bakken kan ook grappig zijn, probeer ze maar eens te gooien en weer op te vangen... pas op voor het plafond!

10. Popcorn
Wie aan deze gepofte maïs denkt, denkt aan de bioscoop. Een bak tussen jou en je vriend(innetje) in, en maar genieten van de film. Popcorn is ook zelf te maken. Het geluid van gepofte popcorn is erg grappig, probeer maar eens uit.

Door Marieke