Food

Afvallen zoals de mannen het doen!

217

Je vraagt je dit vast wel eens af: hoe kan het toch dat mannen zonder moeite een paar kilo afvallen – zonder ook maar aan een dieet te denken. Dan is dit het moment om op goed op te letten, de tips goed tot je door te laten dringen en over gaat tot actie!

Feit of Fabel? Een gezonde, sportieve man valt sneller een paar pond af of zit sneller strak in zijn vel dan de gemiddelde vrouw die zichzelf door vier steplessen heen sleept. Negen van de tien keer is dit inderdaad het geval. De meeste van jullie denken nu waarschijnlijk dat het voor een man makkelijker is omdat hun bouw anders is dan die van een vrouw. En dat is inderdaad waar: als mannen aankomen, doen ze dat op andere plaatsten dan vrouwen. Maar dat is niet het enige, want waar het allemaal om draait zijn je gewoontes. Mannen hebben andere gewoontes dan wij vrouwen en dat is de sleutel naar succes. Maar er is hoop! Volg deze acht, vrij simpele, stappen en je zou binnen een paar weken in je strakste jeans moeten passen.

Stap 1: Dieet als een man

Kortom, stop met diëten. De meeste dieet-specialisten raden zowel mannen als vrouwen aan om je te houden aan de voedselpiramide. Zo eet je altijd genoeg en krijg je alle vitamines en mineralen binnen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat vrouwen vaak denken dat op dieet gaan betekend dat je jezelf van alles moet ontzeggen. Mannen leggen zich geen strenge eisen op en daardoor kunnen zij zich makkelijker aan de gezonde keuzes houden. Kijk dus naar wat je wel mag en probeer daar van te genieten.

Stap 2: Geen schuldgevoel meer

Het stond laatst nog in de krant: 1 op de 5 vrouwen voelt zich schuldig over het koekje dat zij eet bij de koffie. En dit ging nog maar over een koekje, maar vrouwen voelen zich veel vaker dan dat schuldig als ze iets (te veel) gegeten hebben. Terwijl mannen zich zelden schuldig voelen over iets, en zo ook voedsel. Als mannen een enorm stuk taart, een hele zak chips of een bak ijs hebben gegeten kunnen ze hier spijt van hebben, maar ze zullen nooit vinden dat ze gefaald hebben. Vrouwen snoepen vaak uit frustratie of verveling en mannen gewoon omdat ze honger hebben. Dus probeer voedsel te zien voor wat het is – voedsel – en niet als een manier om je beter te voelen.

Stap 3: Low fat-tips

Hier een handige tip waarmee je zeker weet dat producten eet met ‘goede’ vetten. Goede vetten zijn de onverzadigde vetten en de slechte vetten zijn verzadigde vetten en transvetten. Vergelijk verzadigd met compact en op elkaar gedrukt, en dus hard. Onverzadigde vetten zijn over het algemeen vloeibaar. Maar vergeet niet dat je lichaam vetten nodig heeft, dus probeer niet zonder vet te leven maar gebruik de goede vetten.

Dan zijn er nog de 0% vet en light producten. Je komt aan als je teveel calorieën eet, dus logisch gedacht kies je dan voor al die nieuwe producten die beweren geen vet te bevatten of minder calorieën. Geloof dit niet altijd meteen, want veel van die producten hebben zoveel toegevoegde suikers en vaak slechte suikers. Neem bijvoorbeeld yoghurt, de yoghurt met de minste calorieën is gewone yoghurt en niet de light of 0%-vet variant.

Stap 4: Voedselkater

Heb je wel eens een voedselkater gehad? Teveel gesnoept of te vet gegeten geef je vaak een ongezond gevoel. Dit gevoel zorgt er vaak wel voor dat je gemotiveerd raakt om naar de sportschool te gaan. En dat is wat we willen, want dat bewegen is een essentieel punt in dit ‘niet-diëten ’ dieet. Blijf voedsel zien als brandstof voor je lichaam en niet als een bedreiging. Want wanneer je gezond voedsel eet zal je je lekker voelen en heb je meer energie. Dus ga naar de sportschool, doe mee aan groepslessen of ga op een teamsport. En probeer de lol ervan in te zien, dat maakt het stukken makkelijker om het vol te houden.

Stap 5: Het mannenhoekje

Als je de sportschool wel eens bezoekt dan weet je vast wel dat er een hoekje is waar alle mannen voor de spiegel staan te zweten en te kreunen alsof ze de Hulk zelf zijn. Achtelijke hoeveelheden gewichten worden gelift, kijkend in de spiegel naar die opzwellende biceps. En heerlijk dat ze dat vinden!

Maar dit kunnen wij vrouwen ook, wij gaan het alleen wel beschaafd doen. Omdat wij meer oestrogeen in ons lichaam hebben zullen we nooit zo opgepompt worden. Het kan dus geen kwaad om af en toe te wat spieroefeningen te doen. Ben je nog niet helemaal overtuigd dan haalt dit je waarschijnlijk wel over de streep. Er is namelijk bewijs geleverd dat je lichaam harder werk om spieren te behouden dan vet. Dus hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je lichaam elk uur verbrand. En niet alleen wanneer je aan het sporten bent, maar ook als je thuis Grey’s Anatomy kijkt.

Stap 6: Pas op voor fitness lesjes

Ben je ene fan van fitness lessen, zoals aerobics, steps of BBB? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het is namelijk heel goed dat je actief bezig bent, maar zorg ervoor dat je verschillende soorten lessen doet. Wanneer je blijft hangen bij een soort ga je na een paar weken niet meer vooruit en blijf je steken op hetzelfde niveau. Dus wissel cardio lessen zoals aerobics, steps en total body work out of met lessen als bodypump, BBB of poweryoga.

Gelukkig zijn er steeds meer fitnessprogramma’s, zoals Les Mills, die elke twee à drie maanden de routine van de les veranderen. Hierdoor werk je wel steeds aan dezelfde spiergroepen, maar raakt je lichaam er niet aan gewend en blijf je je lichaam alert houden.

Stap 7: Vermijd de weegschaal

Deze heb je vast al vaker gehoord, maar hier is het nog een keer… Want als jij het ‘Man Plan’ jezelf eigen wilt maken, dan moet je die weegschaal wegdoen ! Het is namelijk zo dat door dit ‘dieet’ je een aantal pond zal aankomen. Schrik niet, want dit is doordat je meer spieren gaat kweken en spieren wegen nu eenmaal zwaarder dan vet. Je moet dus een andere manier zoeken om jezelf te wegen en dat is een veel leukere manier. Kijk niet naar die weegschaal maar kijk hoe die jeans je nu staan, nu je er makkelijk in komt. Ook een goede manier om te meten is een aantal trappen oplopen in plaatst van de lift te nemen. Je zult snel merken dat je niet meer uitgepunt bent als je boven aankomt. Zie het zo: doordat je er spieren bij krijgt en vet verbrand, kom je een paar pond aan, maar zit je wel lekker en strak in je vel!

Stap 8: Ben tevreden

Wees blij met wie je bent en hoe je eruit ziet, wordt als het waren beste vrienden met je lichaam. Want wanneer je je lekker voelt in je eigen lijf is een bezoekje aan de sportschool een fluitje van een cent. Je zult het zien, want er zal een dag komen dat je voor de spiegel je biceps staan te trainen en dat je zegt: “Wow, die armen zien er goed uit.” En dat zien ze ook.

Door Suze

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

217 reacties

 • 7 jaar geleden Floor

  @xlittlefreak

  Nee hoor, ik ben 13 en ik zit op een sportschool met een vriendin van 14. Het is heel gezellig, vooral met z'n 2

  Alleen omdat wij jonger zijn mogen wij niet op alle apparaten.. Maar er is nog steeds veel dat we wel mogen !

  xx

 • 8 jaar geleden rianneneijsen9

  dieeten is gewoon niet slim, jojo effect!

  ik ben 13, weeg 50 en wil voor de zomer gewoon iets minder wegen, gewoon voor mn eigen gevoel. was niet van plan om boven de 5 kilo aftevallen, ga ook niet bewust dieten, gewoon de chips, koekjes, snoepjes, frisdrank en andere vette zooi laten staan. veel water, lekker veel sporten en deze zomer veel zwemmen! vooral niet elke dag op de weegschaal gaan staan, maar om de week, dan zie je iniedergeval wat sneller resultaat! ik hoop deze zomer even kijken 46 of 47 kilo te wegen. wish me luck. succes iedereen!

 • 8 jaar geleden SkyofMLM

  Het draait allemaal om een goede balans tussen bewegen en eten. Ik ben een jojo, heel irritant, omdat ik mn knietjes heb overbelast bij het hardlopen, en toen was mn motivatie weg. Too bad, de drie kilo die eraf waren zijn er weerXD

  Dus baseer afvallen niet op een van de twee, dat is vragen om gedoe... x

 • 9 jaar geleden Paula

  Ik drink elke dag voor ik iets eet twee glazen water. Het helpt wel, haha!

 • 9 jaar geleden Roos

  ik eet gewoon goed alleen eet ik best wel vaak snoep..

  maar ik vind mezelf niet te dik alleen neem ik me wel voor om naar de sportschool te gaan, kan dat wel als je 14 bent kom je dan wel binnen?

 • 10 jaar geleden jajajaaaha

  ik sta vaak op de weegschaal, maar ik zorg gewoon dat ik genoeg eet en dat ik veel beweeg. ik eet ook heel veel snoep, haha !;p

 • 10 jaar geleden laughloud

  waarom probeert iedereen nou zo veel af te vallen? eet gezond en sport genoeg. daar komt het gewoon op neer. en zondigen doe je gewoon zonder spijt te hebben. als je het doet moet je het goed doen nietwaar? als je maar gelukkig bent en er gezond uitziet (en niet je best doet eruit te zien als een vissengraat) zie je er veel leuker uit.

 • 10 jaar geleden beautyshot

  ik probeer ook telkens om af te vallen maar het lukt me niet.. ik ben eigelijk te licht voor mijn lengte maar ik heb echt een buikje! verder ben ik wel tevreden. ik eet best veel maar ik kan gewoon niet zonder lekker eten.. ik ga sinds kort wel naar de sportschool en als dat niet helpt weet ik het ook niet meer..

 • 10 jaar geleden Karen

  --

 • 10 jaar geleden expectless

  Ik ben deze week minder gaan eten, en veel water gaan drinken.

  Ben 2 kilo afgevallen ö.

  Maar ik had wel iedere keer honger.

  Dus ben ik vanaf vandaag gewoon gezonder gaan eten.

  En nu heb ik geen honger meer.

 • 10 jaar geleden Julia

  @ sadiya: Wow jij bent wel snel afgevallen zeg!!

 • 10 jaar geleden sadiya

  en nu ben ik 1.76 en weeg 59

 • 11 jaar geleden snoepjeee

  De hele Media is: afvallen..dun zijn slank zijn!

  alsof je dan gelukkig bent! maar dat hoeft egt niet altijd zo te wezen!

  en ik heb idd ook gehoord: jongens houden egt niet van magere meisjes hoor!

  je moet gewoon blij zijn met wie je bent

  je kan beter naar de dingen kijken die je WEL positief vind aan jezelf.. (ogen. Karakter. Haar.. etc..)

 • 11 jaar geleden ashley

  drink groene thee!

  is de oplossing!! (a)

 • 11 jaar geleden FLIPFLOPS

  @ Sadiya:

  Ik heb ook hetzelfde probleem! :O

  Probeer gewoon zo goed mogelijk op te letten op wat je eet en probeer zoveel mogelijk te bewegen!

 • 11 jaar geleden sadiya

  ik ben 1.73 ik weeg nu 72 kilo afgelopen zomer woog ik 60 ik ben 12 kilo bij gekomen kan iemand me helpen

 • 11 jaar geleden LIESOH

  alle sonja's zijn slecht

  dieten zijn stom

  en als je even zondigt van je dieet of je stopt ermee heb je gelijk een jojo effect.

  dus ik vind die tips hierboven super.

  maarja wat wil je anders met zo'n vader die steeds zegt dat er geen lightproducten in huis komen en er voor zorgt dat we niet te veel eten en wel veel bewegen ':')

 • 11 jaar geleden Sharon

  handige tips!

 • 11 jaar geleden Serena15

  Erg handig!

  Ik doe elke dag buikspier oefeningen en snoep niet en eet veel groenten en fruit !

 • 11 jaar geleden _Just_us_

  Van groene thee drinken val je ook af.. Groene thee is namelijk vetverbrandend!!

  Ik snoep minder en drink groene thee, helpt echt.

  (het is wel goor trouwens, maar je meot er wat voor over hebben:P)

 • 11 jaar geleden FashionGirl

  tip 1: koop het boek van sonja bakker en dan val je sneller af dan die andere

  ga elke dag 1k rennen

 • 11 jaar geleden charminggirl

  TIP: lees de boeken van Sonja Kimpen, da's de belgische Sonja Bakker. Zij leert je een andere kijk op gewicht en eetgewoonten. Sonja Bakker is slecht, denken mensen nou echt dat ze dit volhouden?

  Ook de dieetboeken van dr. Phil en het boek van zijn zoon zijn aanraders.

  Sonja Kimpen is echt top, van haar boeken leer je dat goed eten helemaal niet saai is.

  Sonja Bakker..., das slecht, veel te streng en er staan een hoop onzin dingen in haar boeken, bijv. dat je van witte wijn cellulitis krijgt, om te gillen.

  Een dagmenu van Bakker bestaat uit ca. 1000 kcal. Dat hou je de rest van je leven niet vol.

  Wat wel vol te houden is, zijn de principes van Sonja Kimpen, doodgewoon een beetje nadenken wat je naar binnen schuift en niet te veel.

 • 11 jaar geleden LIKExYOU__

  myn maneer iss 0ok g0ett ..

  vr0egher was iCk erg dik ..

  t0en ging iCk weiiniger eten

  maardat help niet , t0en ging iCk weiniger sn0ep eten .. alleen in het weekeiind wat sn0ep,ships..enz..

  maaar d0orde weeks dr0nk ik alleen water .. en at niet al te veel br0od .. in de plaats van br0od at iCk krackers .. t0en ben ik heel dun geworden

 • 11 jaar geleden Syrine

  wauw, eindelijk iets waar ik aan heb, thanx girl

 • 11 jaar geleden Memories

  ik eet fucking veel, maar kom niet egt aan, meer omdat k groter word gloof ik

 • 11 jaar geleden Danipani

  wow, ik heb het gevoel dat het nu al werkt, door het alleen maar te lezen

 • 11 jaar geleden joosie2

  goede tips maar ik moet eerst van mijn drop/chocolade verslaving afkomen wil ik afvallen en ik hoef niet veel aftevallen ik wil gewoon vet kwijtraken

 • 11 jaar geleden jessica

  weet je wat echt helpt !!! weigtwatchers me moeder is er 35 kilo mee afgevallen !!!

 • 11 jaar geleden dfged

  ik ben nu bezig met een natuurlijke proteine dieet ik mag vlees,vis en kip a volonte eten, maar mag niets van fruit,zoete knabbels,pasta en alles wat teveel koolhydraten bevat niet eten, ik ben momenteel in aantal maanden 11kg verloren

 • 11 jaar geleden xKarlijnx

  xxfabulous!

  bedankt ik zal het proberen!!

 • 11 jaar geleden Xxfabulous

  het klinkt misschien heel afgezaagt, maar ik doe sonja bakker en het werkt nooit gedacht dat ik dat nog eens kon volhouden. Ik heb alleen maar super dunne vriendinnen en meiden die er niet op hoeven te letten. Meiden met maatje 36 of veel lager.

  Ik weet bijna zeker dat als jij (xkarlijnx) door middel van sonja bakker te gaan volgen.

  Veel suc6 meid, en heb niet zo'n negatief zelfbeeld van jezelf. Ik vind graat magere meisjes egt lelijk, en de meeste jongens ook heb ik gehoort!

 • 12 jaar geleden xKarlijnx

  eej maar ff serieus wie heeft er tips voor GEZOND afvallen!!

  en laura1993 zo afvallen is ECHT niet goed! ik had bijna anorexia man en ik denk niet dat je dat wilt. er zit bij mij op school een meisje met anorexia, ze heeft paarse lippen een gezicht met zwarte en paarsrozige vlekken! heel lelijk! maar ze is wel heel mooi slank maar ik weet niet wat je wilt maar ze heeft echt super dunne benen geen kont meer en armen van 5 cm breed of zo. echt heel dun. ik wil eigenlijk wel dat ik zo was maar dan met een gezond gezicht!

  Maar het is echt af te raden het zo te doen! ik ben ook in de douche flauwgevallen!

 • 12 jaar geleden Charlotte_x

  ik heb toch geen dieet nodig. ik kom gewoon niet aan.. nooit. ik kan de hele dag door vet eten, en je ziet er niks van.. op zich wil ik juist wat dikker zijn.. soms voel ik me in m'n bikini gewoon te mager.. -.-" kan hier ook een artikel in over op een gezonde manier aankomen xD? Bvd =)

 • 12 jaar geleden Laura1993

  cool! 6 kilo in 2 weken door niet meer zoveel te eten? ik ga denk ik alleen nog maar ontbijten! goed idee

  een vriendin van mij gaat sonja bakker voor me printen k ben zo happy mischien word ik eindelijk dun! ik heb namelijk nogal een negatief zelfbeeld! en neit zo'n beetj ook..

 • 12 jaar geleden xKarlijnx

  ik zou best een paar kilo af willen vallen. voor mijn benen zijn wat dik. maar ik ga het niet meer proberen op een ongezonde manier. als mijn vriendin niet tegen haar moeder had gezegt dat ik aan het afvallen was had ik nu waarschijnlijk met anorexia gezeten. ik at bijna niet meer enzo en ik was in 2 weken als 6 kg afgevallen. nu zit alles er weer aan! wie heeft er een tips om af te vallen op een gezonde manier.

 • 12 jaar geleden HK_90

  ik geef toe dat de media vaak gericht is op afvallen en slank MOETEN zijn, maar meisjes die bij een gezond dieet als deze al doorslaan en zichzelf altijd maar te hoge eisen stellen en dus uiteindelijk anorexia krijgen een te laag zelfbeeld hebben. Gezond afvallen moet kunnen voor zij die dat willen. Ik ben ook in 6 maanden 7-8 kg afgevallen en zit nu wel beter in mn vel maar anorexia? No way. Ik ben gewoon afgevallen wat er was aangekomen.

 • 12 jaar geleden ROOS;

  ooo; hier ben ik blijmee (A)

 • 12 jaar geleden Fruitsap

  Ik vind dat ze ook een soort artikel moeten schrijven hoe je gezond aankomt! Want zo beginnen meisjes over zichzelf te twijfelen en gaan ze vermageren. xMiiCheLLeeex , je hebt helemaal gelijk! Op tv zie je ook niks anders meer dan mensen die willen vermageren. Mensen, doe toch allemaal niet zo ziek! Wat mollig zijn, kan helemaal geen kwaad! Wat de rest er ook van denkt! Je moet niet altijd gespierd en slank zijn om je lekker te voelen. Zo word het er erin gedrampt, dat wanneer je mager en gespierd bent, je gelukkig zal zijn. Maar dat is niét altijd zo !

 • 12 jaar geleden Nora

  jaa, ik ken een kind van 8 en let al op calorieen ensoow 0.o op die leeftijd wist ik niet eens wat een calorie was !"

 • 12 jaar geleden Nora

  ik weet niet was eerst best wel mollig, maar heb soort eigen dieet gehouden door gwoon niet te snoepen gwoon normaal blijven eten maar de egt vette dingen laten staan, daardoor ben ik een stuk dunner geworden. Me omgeving zij eerst ook dat ik te dun werd, dus ben ik weer een beetje aangekomen. Ben tevreden over mn lijf haha . hard eerst volgens mij ook dikkere benen maar die lijken ook dunner te zijn geworden ( of verbeeld ik me dat alleen maar ) , veel bewegen heeft me ook geholpen af te vallen, ik zit op karate en daarbij gebruik je heel veel beenspieren miss ook dat daarom me benen iets slanker zijn

 • 12 jaar geleden xMiiChelleeex

  ZÓ krygen meisjes dus anorexia.. beginnen met afvallen.. loopt uit de hand en oppeens eten ze byna niks meer. & dan moeten ze naar het ziekenhuis omdat ze te licht zijn..

 • 12 jaar geleden soralicious

  het gaat hier eigenlijk allemaal om dun zijn en blablabla

  al hoewel vindt ik het wel leuk en handig om te lezen ...

  maar hier door deze verhalen worden meisjes nou juist gek ...maarjah handige tips !!

 • 12 jaar geleden ANNELiEN_

  mijn armen en benen zijn superdun,

  ik ben niet superslank of dik ofzo...

  maar ik zou liever een wat plattere buik willen hebben

  & als je je benen te dik vind kun je misschien wat van die beenoefeningen doen, dat helpt

 • 12 jaar geleden TiNkLeStAr

  ik heb op mn linker knie een hele bruine plek zitten.. het was een paar jaar geleden een grote blauwe plek.. maja hij is nooit meer weggegaan :S

 • 12 jaar geleden Esmee0309

  Ik ben ook niet echt dik ofzo maar mijn benen!! Die zijn best dik. En dunner worden ze echt niet. Echt zo irrie. Mijn broeken zitten soms wel te strak bij mijn bovenbenen maar bij mijn buik en de lengte zijn ze dan wel goed..

 • 12 jaar geleden xDaniiellax

  mwaa.. ik eet gewoon wat ik wil.. ben wel best tevrede met hoe ik eruit zie.. heb alleen groeistrepenn:S

 • 12 jaar geleden appeltje_N

  HEt is dan well waar maar voor een vrouw is het enk ik toch wa anders.

 • 12 jaar geleden Losthermind

  Fleur en Jessica, ik maakt het elke dag live mee. Ik vin het echt vreselijk, die benen! Ik zoek wel eens rond op internet en vraag rond maar tot nu toe zonder succes. Er bestaan wel crèmes, maar of die echt werken betwijfel ik..

 • 12 jaar geleden Roosjj

  ik kan egt nie affall ehoe ik het ok probeer

 • 12 jaar geleden dare

  idd fasionfreak, ik ben ook de sterkste van de klas maa ik vin dhet nog steeds niet allemaal spieren! tjaa

 • 12 jaar geleden JessicaSz

  fleur ik weet wat je bedoelt,,

  ik heb best een platte buik en ben ook niet echt dik ofzo,, maar dan kijk ik naar me benen!! dan gaat mijn ego echt weg,, is gewoon dik en kheb cellulites op me kont!

  en die soort bultjes op je knieën,, lijkt dat op een soort mini-beginnende puistjes,, niet rood ofzo maar gewoon kleine bultjes ??? want dat heb ik ook! :S weet megod nii wat het is :S maar het zit dr al lang :P dus ik dacht dat dat wel normaal zou zijn ofzo (??)

  maar iemand tips tege dikke beentjes (A) ??

  xxxiejss <33 jessiiej

 • 12 jaar geleden FLEUURR

  Uhm.. Jaa.. Ik vind het heel slim! Maar.. Inderdaad dat met die benen..

  Ik kijk wel is naar mijn buik of die een beetje bollig is of juist plat en dan denk ik .. ben ik tevreden? maar.. dan kijk ik nog wat naar beneden en dan zie ik mijn benen.... bleehh!!

  Ik weet niet hoe het komt maar ik heb cellulites & ik vind mijn benen echt totaal niet mooi.. ze worden ook nooit dunner (lijkt het) of het echt zo is weet ik niet.. hoe kom je van cellulites af.. hoe krijg je het uberhaupt..? en ik heb een soort bultjes op mijn knieën.. het lijkt op overtollig vet maar ik ben eigenlijk helemaal niet dik.. gewoon normaal.. (niemand die ik ken heeft ze ook)

 • 12 jaar geleden xFasionfreak

  Ik ad vroeger iets van 2 zakken chips per dag enz. en toen keek ik in de spiegel en dacht ik; dit kan zo niet langer. ik ga afvallen! en toen Ben ik dus gaan afvallen en mijn buikje is helemaal plat maar die benen willen maar niet maar het kan ook liggen aan die spieren want ik ben de sterkste van de klas.

 • 12 jaar geleden UniQueSweety

  Lang leveee de man dan maar, ik zou sommige dingen toch niet aan kunnen maar sommige ook weer slim. maar tch..; ik blijf eten wt ik wil en hoeveeeel(H)

 • 12 jaar geleden UniQueSweety

  Lang leveee de man dan maar, ik zou sommige dingen toch niet aan kunnen maar sommige ook weer slim. maar tch..; ik blijf eten wt ik wil en hoeveeeel(H)

 • 12 jaar geleden chweempie

  ik ga het ook maar eens proberen.. Het wordt tijd dat ik gezond ga eten..

 • 12 jaar geleden MissAhdiaa

  Haha cool ga K sekrs wel Ff pr0bern

  ik eet wAT ik MaAAr wil en Ja k Voel me sOms wel Schuldig Dus ...

  MJA Ik gA dit Skrs pr0beren nU ik So lees DaT ut HelpT

 • 12 jaar geleden poolstar

  Yeah it works, zit een paar manden op dansen(ik eet eigenlijk even veel als er voor) maar ben al 4 kilo afgevallen....hoewel mijn benen er nu echt strak en gespierd uit zien

 • 12 jaar geleden Marloesssje

  Wel handig.. maar op dit moment kan k niet zoveel sporten vanwege me knie.

 • 12 jaar geleden Hipsterduck

  Ik heb 6 maanden gedaan en gegeten wat ik wilde alleen door minder te eten en veel water te drinken ben ik 9 kilo afgevalle is weer goed x]

 • 12 jaar geleden Elleess

  glamourx ik ookk

  that's handy!

 • 12 jaar geleden breakgirly23

  ik heb een vriendin die heel erg slank is, alleen haar buik blijft dik, we trainen samen, dus ik denk dat het een beetje met haar bouw te maken heeft...ze blijft overmatig vet aan haar buik hebben...

 • 12 jaar geleden GLAMOURx

  Ik eet alles waar ik zin in heb en kom niet aan

 • 12 jaar geleden MeMyself

  goed plan zal ik tegen mijn vriendin vertellen die wil namelijk afvallen

 • 12 jaar geleden nicoleeeXxX

  als ik ga afvallen krijg ik een groot hoofd haha

 • 12 jaar geleden Anne-Sophie

  Meestal laten ze gewoon alleen maar de vette dingen weg.. koeken en kaas enzo.

 • 12 jaar geleden RuinedBarbie

  Ik hoef niet af te vallen maar wel handige tips!

 • 12 jaar geleden jooyce

  lang leven het leven! Als je juist op je eten gaat letten kom je meer aan. Gewoon doen wat je niet laten kunt en lekker LEUK blijven leven!

 • 12 jaar geleden KiMMo

  als kerols zelfs borstverkleiningen nemen .. waarom moeten we dan dieten zoals hun ? dat helpt !

 • 12 jaar geleden Emma

  ik heb het niet nodig, ik vind het prima zo!

  maar wel handig voor de gene die het wel nodig hebbe!

 • 12 jaar geleden SORAAYY_

  ik ben nog maar elf en ik mag nog niet fitnissen van mijn moeder maar ik wil wel en ik pas op wat ik eet en hoeveel calorieen erin zit ik drink het liefst crystal clear maar mijn moeder kan dat niet iedere keer kopen ik probeer goed op te letten wat ik eet maar ik ga zo een stuk pizza eten dus het is best lastig maar ik ben niet dik dus

 • 12 jaar geleden Mendiie

  ik doe niet aan afvallen

  ik let er alleen op wat ik eet

 • 12 jaar geleden EllaJune

  leuk

 • 12 jaar geleden muisJ

  ja hihi wel handig... ma k ben al bly met wie k ben dus dit hep k niet nodig, ma als kk ut nodig hep gebruik k dit wel

 • 12 jaar geleden xEMMY

  Haha , handigg ;D

 • 12 jaar geleden Sanne

  een strakkere buik zo indd fijn zijn

  en als ik dan toch bezigben dan pak ik m'n bovenbenen ook meteen aan

  x

 • 12 jaar geleden XxGlambitionxX

  handigg :P

  allene heb ik t zelfde als _Sally

 • 12 jaar geleden BLONDxxxx

  Ik wil alleen een strakkere buik XD

 • 12 jaar geleden Amela

  @rozemarijn19 dankje voor jhe tip

 • 12 jaar geleden LalaLove

  Ach, ik heb het niet nodig ..

  En als ik wat kilo's kwijt wil is het gewoon minder snoep en meer bewegen

 • 12 jaar geleden _Cherii

  ik ben al een poos bezig met afvallen. met succes

 • 12 jaar geleden _Cherii

  ik ben al een poos bezig met afvallen. met succes

 • 12 jaar geleden rozemarijn19

  @jennifer

  Toch wel, want moest er 2 per dag. Maar je hebt ook krentenbollen met kaas die je dan kan nemen, iets gezonder..:-p

 • 12 jaar geleden Jennifer

  ik wil niet afvallen & ikdoe gewoon lekker niks

  ben heel tevreden nu

 • 12 jaar geleden melekd32

  handig! ik zit niet op een sportschool, maar ik ga weer op zwemmen, is ook goed voor je. ik zat er vroeger po, maar was er weer vanaf gegaan.

 • 12 jaar geleden Shirpe

  Oke. Toch maar is doen!

  Ik zit bij een sportschool, en daar hebben we ook een groep. Om de week doen we iets anders. Fitness - krachttraining - squashen - spinnen - boddy pump. En zo gaat dat dan door. En omdat wij van die groep zijn en bijna is afgelopen. Mogen we julli en augustus gratis sporten. En daarna hoeven we maar 15,- per maand te betalen. ( onbeperkt ). Terwijl je 35 per maand betaald om alleen door deweeks te kunnen en niet s'avonds.

  Daar ben ik dus wel supper blij mee...

 • 12 jaar geleden Barones

  Sit ups zijn zowiezo niet goed Als je buikspieroefeningen wilt doen moet je andere kiezen =) Sit-Ups zijn belastend, vooralvoor je rug. En vooral als je er 60 doet =O 10/20 per keer is genoeg.

  en of je nu aan wilt komen of af wilt vallen, overmatig gebruik van verzadigd vet (snickers, mars, snoepgoed, veel volle producten etc.) is nooit goed. Als je te dun bent kunnen je aderen daar net zogoed van dichtslippen. Deze producten zul je ook nooit in een aankom-dieet van een dietiste vinden.

 • 12 jaar geleden doegggiejs

  Ik doe elke dag ongv. 60 set-ups, zotezien is dat niet goed.. (te vaak de zelfde sportoefeningen :S)

 • 12 jaar geleden rozemarijn19

  owja @ AmLatjhe

  Aankom dieten zijn er wel degelijk! Meer boter en shit. Gestructureerd eten ('s ochtends, smiddags, 's avonds)minimaal 7 boterhammen per dag, met boter en dik belegt, geen *kleine* maar *grote* tussendoortjes (snickers etc) hele grote porties avondeten...Owja, en fruit enzo:-P En voordat je naar bed gaat yoghurt enzo..Er zijn zelfs middeltjes (drankjes) die je helpen met aankomen. (heb zelf ook aan zo'n dieet gezeten

 • 12 jaar geleden rozemarijn19

  mannen hebben zowiezo een snellere stofwisseling. Ze hebben meer spieren en verbranden dus zowiezo meer *gaap*

 • 12 jaar geleden saaar

  vrouwen hebben ook last van het jojo effect.

  Dat komt niet door gewoontes, maar door de vetcellen zelf. Als mannen vetkwijt raken, verdwijnen de vetcellen. Het ismoeilijker om die dan weer aan te maken.

  Als vrouwen vet kwijtraken, verdwijnen de vetcellen niet, ze gaan leeg. Het is makkelijker om deze vetcellen weer te vullen als ze weer terug vallen op een normaal eetpatroon. Soms komen er zelfs vetcellen bij, die je dan dus eigenlijk neit meer kwijt kunt raken...

 • 12 jaar geleden Sappige

  dat was ;leze

 • 12 jaar geleden blabla

  Ik eet echt super veel junkfood enzo, maar ik kom echt niet aan! Soms is het wel handig, maar als ik broeken ga passen, kan ik NOOIT zonder m'n riem! =V Lang leve de riemen!

 • 12 jaar geleden diamantt

  ik ben 1 m 70 en weeg tengen de 50 kg

 • 12 jaar geleden xNies

  Dat was even veel leeswerk =P.

 • 12 jaar geleden Tess

  Ik heb best wel veel spieren, dus weeg ik ook best veel, ik ben 1.70 en weeg 58. Maar ik vindt mezelf niet echt dik ofzo.

 • 12 jaar geleden jiproos

  Einjeru_veer

  sit ups :O die helpen

  maar word lang trainen

 • 12 jaar geleden Einjeru_veer

  Khoef niet af te vallen.. alleen een strakere buik

 • 12 jaar geleden Kitty77

  ik heb niet echt vet ofzo, maar vind mezelf toch niet echt slank, ik zou het wel willlen zijn maar kan echt niet van de ongezonde tussendoortjes enz. afblijven!! en als ik er eenmaal aan begonnen ben... kan ik er natuurlijk ook niet meer afblijven! :P

 • 12 jaar geleden Sjaak

  ik eet echt veel maar word er niet dikker van ofzo (?!). Wel handig dus eigenlijk :P