Noodles

Food door Redactie

Ikzelf ben gék op noodles, en eet het dan zeker één keer per week, soms vaker. Heerlijk! Je kunt met noodles ook zo lekker afwisselen; de ene keer een kipvariant, de andere keer met beefreepjes. Ik geef je een aantal van mijn favo noodle recepten!

Pittige oosterse noedelsalade

Ingrediënten
1 pakje noodles
1 eelepel Japanse sojasaus
Sla
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel citroensap
1 rode paprika, in reepjes
80 gram gerookte kipfilet, in plakken
30 gram cashewnoten

Bereiding
Breng in een waterkoker water aan de kook en giet het in een pan. Doe de woknoedels in een zeef en hang die 1-2 minuten in het hete water. Doe de woknoedels in een schaal en schep ze om met de woksaus. Schep de sla om met de sesamolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Meng in een schaal de noedels, paprika en sla en schep de kipfilet en noten erop.

Noedels met kip in zoetzure saus

Ingrediënten
1 zak woknoedels
1 zakje boontjesmix
1 eetlepels wokolie
100 gram kipfiletreepjes
Chinese roerbaksaus
10 g gebakken uitjes
Kroepoek

Bereiding
Noedels koken volgens gebruiksaanwijzing. Boontjesmix 5 minuutjes in bodempje water koken en laten uitlekken. In wok de wokolie verhitten en kip bruinbakken. Boontjes erbij scheppen en 2 minuten roerbakken. Saus erbij schenken en 5 minutenzachtjes verwarmen. Noedels laten uitlekken en rest van olie erdoor scheppen. Noedels over het bord verdelen, saus erover, met uitjes bestrooien en met kroepoek serveren.

Oosterse noedels met pinda's

Ingrediënten
Pakje noodles
2 eieren
Roerbakolie
1 zak oosterse wokgroente (400 g)
70 gram cherrytomaten , gehalveerd
1 eetlepel ketjap manis
30 gram pinda's , grofgehakt

Bereiding
In kom eieren loskloppen met zout en peper. In een wok een beetje olie verhitten. Eieren in dewok schenken en roeren met houten spatel totdat er een smeuïge massa ontstaat. Roerei in kom scheppen en warmhouden. Weer een beetje olie in wok verhitten en groentemix vijf minuutjes roerbakken. Laatste minuut tomaatjes meebakken. Intussen de noodles volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Noodles afgieten en met roerei en ketjap door groentemix scheppen. Geheel nog twee minuutjes bakken, voorzichtig omscheppen. Noodles in een grote kom doen en garneren met pinda's.