Food

Koekjes

 Koekjes! Wie is er nou niet dol op koekjes? Met chocola, hazelnoot, of jam? Mmmm! Heerlijk! Hier een lekker recept met een paar variaties! Het is natuurlijk veel leuker om deze koekjes met vriendinnen te bakken (Pas op! Klieder-, lachstuip-, en mislukkings-alarm!). Het is super simpel!

Roomboterkoekjes:

Nodig:
175 gram roomboter
300 gram suiker
1 ei
Beetje zout
350 gram bloem

Bereiding:
Verwarm de oven voor. Maak een deeg van alle benodigdheden. Goed kneden! Maak hiervan een langwerpige rol, snij deze in plakjes van ongeveer ¾ cm. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze 10-15 minuten op 175 graden. En tadaaa: hééérlijke koekjes!

Andere variaties:

 - Karamelkoekjes: 100 gram gehakte roomkaramel door het deeg kneden. Een rol ormen, rol deze door amandelschaafsel , snijden en bakken maar!

- Hazelnoot kandijkoekjes: 75 gram bloem vervangen door 100 gram gemalen hazelnoten. Maak er een rol van, en snij ze in plakjes. Strooi over de plakjes fijne witte kandij, aandrukken en bakken.

- Chocoladekoekjes: 100 gr. gehakte pure chocolade door het deeg kneden. Koekjes in gesmolten melkchocolade dippen.

- Jamkoekjes: 2 theelepels kaneel door deeg kneden, een rol maken en dan dunnere koekjes van rol snijden. De helft met frambozenjam bestrijken , dan 2 koekjes op elkaar leggen en bakken.

- Koekjes in vormpjes: Maak het deeg zoals hierboven. In plaats van een rol te maken, rol je het deeg uit tot een plak van ongeveer 2,5 cm hieruit kun je vormpjes/steken snijden. Geen vormpjes in huis? Geen probleem! Een glas werkt ook prima! Een tip: als je koekjes te plakkerig zijn, strooi er dan wat bloem over.

Met dank aan Madelon

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved