Simpele snelle supersoep!

Food door Redactie

Heb je maar een kwartiertje tijd voordat Sex & the City begint, maar wil je toch graag iets lekkers, gezonds én warms in je maag? Probeer dan deze Italiaanse soep! Je kunt het recept gemakkelijk aanpassen als je iets niet in huis hebt en het kan bijna niet fout gaan...

Ingrediënten voor 2 kommen:

een halve courgette
een blikje tomatenpuree
een teentje knoflook
een (chili)pepertje
3 handjes vermicelli (bv gebroken spaghetti elleboogjes of andere snelkookpasta)
peper, zout, Italiaanse kruiden
bouillonblokje

Hoe doe je het?

Doe een scheutje (olijf-)olie in je pan en hak ondertussen de knoflook en het pepertje. Bak je "smaakmakertjes" (de knoflook en rode peper, dus) even kort en schaaf ondertussen de courgette in dunne plakjes. Het lekkerst vind ik het, om de courgette eerst in de lengte doormidden te snijden en daarna met een kaasschaaf de plakjes te schaven. Laat ook de courgette even meebakken.

Voeg twee soepkommen water en de inhoud van je blikje puree toe. Goed roeren. Daarna kan de pasta erbij. Breng je soep op smaak met peper (liefst uit zo'n ouderwetse molen!), zout en Italiaanse kruiden - bijvoorbeeld orégano en basilicum. Voeg pas op het allerlaatst je blokje bouillon toe. Zodra dat helemaal opgelost is, is je soepje klaar!

Zin in wat extra's voor erbij? Rasp dan wat parmezaanse kaas voor erover, snijd een witte boterham in blokjes en bak die tot croûtons of... doe er een ei in! Wat dat is wat de Italianen ("Mammoni") doen, of een gekookt ei in partjes, of een rauw ei met de garde kloppen tot het helemaal gestold is. Lekker, joh!

door Martine