Food

Superhap, super snel

Ikzelf ben dol op kookboeken. Ja, de Jamie Olivers, Gordon Ramsays en Joop Braakhekkes zijn goed vertegenwoordigd in mijn boekenkast! Maar een nieuwe naam in culi-land is altijd leuk. Daarom was ik ook héél blij met de nieuwste tienerchef uit Engeland: Sam Stern.

Sam is een soort jonge Jamie (zelfs mr. Oliver is fan van Sam, op de kaft van 't boek staat zijn uitspraak "A great book...") met veel frisse snel-klaar recepten. Zijn boek heet niet voor niets "Superhap, super snel"! Het is overigens niet z'n eerste kookboek, want eerder verscheen al "ff checken".

Superhap, super snel is ingedeeld in hoofdstukken op 'tijd': zo heet het eerste hoofdstuk "Vijf Minuten", met allerlei recepten die je zó klaar hebt. Naarmate de hoofdstukken vorderen, worden de gerechten ook steeds ietsje moeilijker en uitgebreider. Maar de maximale tijd is een halfuur, dus zeker te doen!

Sam geeft je recepten voor een pittige omelet, een Grieks broodje, lekkere tomatensoep, salades met gerookte zalm... voor elk wat wils.

Het boek is lekker dik en kost € 15,95. Leuk kerstcadeautje!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved