Food

Schuimpjes

255

Een heerlijk recept om te maken (en op te eten!) op een vrije middag, lazy zondag of in de vakantie: schuimpjes! Helemaal niet zo moeilijk, maar succes gegarandeerd.

Dit heb je nodig:
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram suiker
- aluminium folie
- boter
- bloem
- zout
- 2 eieren
- slagroom spuit

Verwarm de oven op 100 graden. Leg op de bakplaat aluminiumfolie, smeer dat in met boter en strooi dan een dun laagje bloem erover. En dan: pak de eieren en verwijder het eigeel van het eiwit, roer het eiwit stijf en doe er al roerend het zakje vanillesuiker bij. Voeg daarna (al roerend) suiker en een mespunt zout bij. Roer het tot een stevig beslag! Tot slot spuit je het beslag met de slagroomspuit in mooie torentjes op de bakplaat. Laat het 45 minuten in de oven staan met het deurtje op een kier; dat kan je goed doen met een stukje hout ertussen. En dan zijn je schuimpjes klaar!

Met dank aan Cinderellaaa

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

255 reacties

  • 5 jaar geleden Jasmijn

    Lekker ga meteen met me nichtje maken

  • 8 jaar geleden bleutooth

    ze zagen er zeker niet zo uit als op het plaatje maar ze waren wel heel lekker! :P

  • 9 jaar geleden NINAGIRL

    Ik heb ze net gemaakt.

    H E E R L I J K !

  • 9 jaar geleden Fleur

    onze oven mag niet open staan, dan smelten de knoppen zegt m'n moeder altijd..

    Ik hou zooooooooveel van schuimpjes!

  • 10 jaar geleden Jolijn

    ooooh lekker .. uit proberen !!!!!!

  • 10 jaar geleden Faith

    Ielll ik haat schuimpjes

  • 10 jaar geleden Karen

    Mmm, ga ik zeker eens proberen ;]!

    alleen ik moet me nu echt eerst gaan concentreren op afvallen !

  • 10 jaar geleden K.Ds

    heb ik is n keer gemaakt, en is egt lekker!

    wel n bom zuiker mr tog mjammie!

  • 10 jaar geleden Bianca

    coooowl (A) ga ik morgen met een vriendin doen denk ik !

  • 10 jaar geleden trytobehappy

    Bij mij is die echt perfect gelukt

  • 10 jaar geleden mariekekiss

    bij mij lukte het echt niet het viel helemaal uit elkaar en het werd net zon taart maar ikhad hem maar weggegooit

  • 10 jaar geleden xLoving

    Dat is ZOOO lekker (l)

  • 10 jaar geleden SHE

    gaan we ook maken.

  • 10 jaar geleden Nelefzo

    mmmm... heerlijk!

  • 10 jaar geleden Cmbgnh

    met schuim bedoel ik tot het beslag wordt

    (L)

  • 10 jaar geleden Cmbgnh

    @ sarah267

    dat eiwit moet je heel lang kloppen tot het echt schuim wordt. ik had ook dat het ging schuimen maar dan moet je nog langen door gaan of de klopper op een hogere stand zetten zodat er geen lucht bij het eiwit komt, verder moet je ook zorgen dat je handen goed gewassen zijn want het vet van je handen zorgt ervoor dat het eiwit niet meer aan elkaar blijf en dus schuim wordt als je het klopt...

    (L)

  • 11 jaar geleden imfreefallin

    mmmmmmmm..............

  • 11 jaar geleden sarah267

    Ik heb het gister geprobeert.

    Het is niet helemaal goed gelukt maar het is wel donders lekker

    Dat ei wou niet stijf worden...

    het begon meer te schuimen.. is dat normaal?

  • 11 jaar geleden Lucinde

    lijkt me heeel lekker

    ik denk dat ik het een keer ga proberen!

    xx. lucinde

  • 11 jaar geleden xxMeeR

    Lijkt me echt super lekker!!

  • 11 jaar geleden rhfi4huefjoe

    mm lekker

  • 11 jaar geleden xDaantJex

    Mmmm lekker

  • 11 jaar geleden anoniemmm

    dat is zoooo lekkerr ;o

    myn godddddd (l)

  • 11 jaar geleden Roya__

    Bah!

  • 11 jaar geleden bandslove

    ga ik proberen met een kennis als ze hier weer is want WijLoveItBakken (L)

  • 11 jaar geleden LiekeGirl

    Jam Jam!! Zijn lekker alleen nog zacht van binnen, terwijl ze al 20 min. langer in de oven hebben gezeten:p

  • 11 jaar geleden Dagmaaaar

    Ooooooh hoe leukk !! Ga ik is proberen, maar hoe scheid je het eiwit van het eigeel?

  • 11 jaar geleden Stormpjuh

    ik dee het ook altijd met een ander recept en die ontploffen altijd(a)

  • 11 jaar geleden xxEstherxx

    Bij mij klopte het voor geen meter :

    het beslag bleef een witte drap, en

    ik kreeg er ook geen mooie torentjes van,

    naja...:fluit: volgende x beter

  • 11 jaar geleden Twisted_Me

    Je kan ze al maken met 150 gram suiker en van 2 eieren het eiwit! (zonder het eigeel dan héa)

  • 11 jaar geleden sweetthatsme

    mm lekker ik heb er nu al trek in :wink2:

  • 11 jaar geleden xCHNICE

    héerlyk, van t weekend even maken hoor! ik ben er dol op! xx

  • 11 jaar geleden janeadams

    aaaah heerlijk

  • 11 jaar geleden USHERisHot

    bij mij lukte het wel alleen ze hadden nog iets langer in de oven moeten blijven, denk ik

  • 11 jaar geleden Nadia

    Idd wyowin

  • 11 jaar geleden wyowin

    Ze mogen dan wel 'slecht' zijn, ze zijn wel lekker!

  • 11 jaar geleden charminggirl

    hee joh das hartstikke slecht: suiker, suiker, suiker.

    Laten we nou eens met zn allen gezonde en lekkere dingen mailen...., hoeven we ook niet meer te lijnen

  • 11 jaar geleden XxXLinda

    dat ga ik een keer doen met vriendin, gezellig

  • 11 jaar geleden xFABBERD

    Schuimpjes zijn bah.

  • 11 jaar geleden xChaaarissa

    Lijkt me lekker.

  • 11 jaar geleden Lise___

    dat is vet lekker !! heb ze toevallig vna de week nog gemaakt maar met een ander recept., in plaats van suiker poedersuiker en de oven op 140 en dan een uur/anderhalf uur dat lukte prima !

  • 11 jaar geleden yougavemeacces

    dat is echt vies

  • 11 jaar geleden liezjuh

    hoeveel graden moet je oven voor verwarmt zijn?

  • 11 jaar geleden Jolien

    nou mijn beslag werd helemaal slap toen ik de suiker er bij door deed..

  • 11 jaar geleden Mystic_illussions

    mmmm ga ik zeker eens proberen met mijn klein broertje! die zal er wel dol op zijn!

  • 11 jaar geleden Rebecca

    Jammie!

  • 11 jaar geleden Cinderellaaa

    waren bij mij sppr lkkr

    I love!!!!!

  • 11 jaar geleden Cinderellaaa

    Bij mij waren ze echt lkkr!!!

    sppr!!!!

  • 11 jaar geleden Sappige

    ff probereen later op de dag en natuurlijk eten

  • 11 jaar geleden princess_winnie

    ga ik es probere

  • 11 jaar geleden Charelle

    Lekker =) Lijkt me wel moeilijk om te maken ¬¬

  • 11 jaar geleden Christiane

    i dont like schuimpjes ! iewll

  • 11 jaar geleden mrsh__

    zo dat doe ik dus nooit meer he

    dat was echt de grootste mislukking

    OOIT !

  • 11 jaar geleden beautymeid

    ik ga het eens proberen.

    ik denk wel dat het gaat lukken, ik bak toch heel graag.

  • 11 jaar geleden Mocroprincess

    lekker

  • 11 jaar geleden Astrid92

    Het is beter als je, voordat je gaat spuiten, het beslag 20 minuutjes in de koelkast zet, anders loopt het helemaal uit :P

  • 11 jaar geleden kellllllllll

    oke dat doe ik dus NOOIT meer.

    eht beslag bleef maar vloeibaar, ik had geen spuitzak, en ovendinges kon ook niet op een kiertj. het heeft sde kleur van kattenkots, en het is nog steeds vloeibaar. 1keer proeven is kotsmisselijk, en he is `1e kerstdag... Vanavond groot diner:P

  • 11 jaar geleden aivie

    mmm, ga ik een keer proberen! moet alleen wel een slagroomspuit kopen.

    ----------------------

    Ik heb het gewoon met een diepvries zakje gedaan. gewoon bij 1 van de punten een gat knippen. werkt ook!

  • 11 jaar geleden P.S.

    mmm, ga ik een keer proberen! moet alleen wel een slagroomspuit kopen.

  • 11 jaar geleden TessCharlotte

    Leuk! Ga ik proberen

  • 11 jaar geleden jorinde93

    mmm jummie

  • 11 jaar geleden FashionBeertje

    Mmmm... Ook wel handig is dat je die producten meestal al in huis heb en niet weer helemaal door de regen naar de supermarkt hoeft =D

  • 11 jaar geleden Liset

    Die dingen zijn vet lekker, en ook nog vet makkelijk te maken !

    Maar ik heb wel mn eigen recept ..

  • 11 jaar geleden Sascha

    @Miss__C

    bij een gewone oven is het meestal 200 graden en bij een heteluchtoven 180 graden.

  • 11 jaar geleden Amazing

    Y.U.M.M.Y.

  • 11 jaar geleden Cherry

    Oke, dat recept was laats bij Jamie Oliver.. Maar dat ging íets anders!(nouja, héel anders)

    En mensen; ZET TOCH EENS EEN TEMPERATUUR BIJ EEN BAKRECEPT!!font]

  • 11 jaar geleden v_ishere

    Mij zal het wel niet lukken :P Als er iemand slecht is in koken dan ben ik het wel! :P

  • 11 jaar geleden xVickyxx

    jam jam jam ik ben verslaafd aan schuimpjes

  • 11 jaar geleden lololila

    leuk

  • 11 jaar geleden kellllllllll

    oven op een kiertjee?kan dat:blink: wij hebben alles in 1

  • 11 jaar geleden Tara1

    mm als het bij iedereen mislukt :p...

  • 11 jaar geleden SELFISH_

    iel

  • 11 jaar geleden vieh

    oo schuimpjes zij echt lekker! ik ga ze zeker een keertje maken

  • 11 jaar geleden Romy

    ziet er lekker uit

    ik ga het een keer proberen.

  • 11 jaar geleden lOn_xXx

    helemaal niet moeilijk?

    het lukte mij nooooooit

  • 11 jaar geleden XxNanxX

    Bij mij ook helemaal mislukt

    Maar bij mij zat er ook een heel klein beetje

    eigeel bij

  • 11 jaar geleden Glynis

    dat is de bedoeling dat het met veel suiker is he , dat wordt meestal op chocomousse gezet enzo of bij koffie gegeten, da's ni lauter als tussendoortje of écht als dessert dat dat wordt opgediend!

    maar laat het maar beter langer dan 45 minuten staan, die moeten echt wel langer in de oven hoor!

  • 11 jaar geleden xNina

    beter word dit van girlscene gehaald want dit recept klopt voor geen meter

  • 11 jaar geleden xingrid

    heb het net geprobeerd maar het is heeelemaal mislukt

    het is bijna alleen suiker wat je eet..

  • 11 jaar geleden BROEKxZAK

    Het is echt zóóó mislukt bij mij!

  • 11 jaar geleden Tara1

    wij hebben een gasoven die het niet doet als je het deurtje op een kiertje zet, hoe moet je dat dan doen?

  • 11 jaar geleden sugar_fashion

    ik doe het zo vaak maar wel bij me tante want onze oven kan niet op een kiertje want dan is ie meteen als weer uit :S wel supper lekker :P

  • 11 jaar geleden doegggiejs

    ff checken of we vanillesuiker hebben..

  • 11 jaar geleden Isis

    Whaaaaa die dingen gaan bij ons ALTIJD dood:P

  • 11 jaar geleden xxShorty

    Lekker! Word er alleen altijd misselijk van

  • 11 jaar geleden Freejtjuh

    Okee, Dit is heel leuwk; maar hier is de nieuwe versie vn ut recept:

    Dit heb je nodig:

    - 1 zakje vanillesuiker

    - 100 gram suiker

    - Bakpapier (De bruine variant)

    - zout

    - 2 eieren

    - slagroom spuit

    Verwarm de oven op 100 graden. Leg op de bakplaat bakpapier. En dan: pak de eieren en verwijder het eigeel van het eiwit, roer het eiwit stijf en doe er al roerend het zakje vanillesuiker bij. Voeg daarna (al roerend) suiker en een mespunt zout bij. Roer het tot een stevig beslag! Tot slot spuit je het beslag met de slagroomspuit in mooie torentjes op de bakplaat. Laat het 45 minuten in de oven staan met het deurtje op een kier; dat kan je goed doen met een stukje hout ertussen. En dan zijn je schuimpjes klaar!

    Tip: (Met een klein drupje (rode vruchten) siroop erdoorheen worden ze roze!)

  • 11 jaar geleden unknowww

    MMmm.. zieter zoo lekker uit !!!! :kwijl: :p

  • 11 jaar geleden Maudjjee

    Leuk! kheb net een cake in eenkerstboomvorm in de oven gedaan!

  • 11 jaar geleden elsJuuuh

    of gewoon oven hoger zetten

  • 11 jaar geleden EstherHH

    Maakte ik vroeger altijd ..

  • 11 jaar geleden Rensina1

    leuk

  • 11 jaar geleden LIKExOMG

    LOVEE ITT!

  • 11 jaar geleden ViveMaria

    @ Lostmymind.

    Haha dat bedoelde ik dus met 45 min. is te kort :P

  • 11 jaar geleden Luuucy93

    LEKKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERR!

  • 11 jaar geleden Esthrr

    Dat had ik ooit geprobeerd, maar toen was het mislukt.

  • 11 jaar geleden Lottnerd

    lekker lekker :wub:

  • 11 jaar geleden Losthermind

    Of het aan mijn oven ligt of niet weet ik niet, maar bij mij moesten de schuimpjes er 2 uur in! Dus als ze na 45 minuten nog niet stevig genoeg zijn, gewoon om de zoveel tijd kijken tot dat wel zo is. (vrij logisch maar ik zeg het maar even =))

  • 11 jaar geleden XTaraaX

    Het kan mij nieks schelen hoor als het maar lekker is

  • 11 jaar geleden ViveMaria

    Nee..

    ik weet niet wie het recept op girlscene heeft gezet.

    maar het is slecht!

  • 11 jaar geleden ViveMaria

    EEN TIP..

    Ga het niet zelf doen mensen!!

    Laat je vader of moeder even helpen.

    mijn vader maakt ook vaak schuimpjes of schuimtaarten.

    Maar dat eigwit moet echt alleen maar eiwit zijn!

    Als je hier ook maar een klein beetje eigeel per ongeluk bij hebt dan mislukt het al!

    Meeste mensen denk og what the heck.. ik maak het dan gewoon

    maar je zult zien dat ze mislukken..

    en dat aluminium met bloem en boter is veel te ingewikkeld!

    Haal gewoon bakpapier!

    Daar hoef je niks op te doen.

    Het plakt niet etc. ideaal voor de oven!

    gewoon bakpapier, en een mixer met ingrediënten en klaar.

    Ook is 45 minuten te weinig (als je teminste geen weke schuimpjes wil )

    En als je een hete lucht oven hebt hoef je de oven helemaal niet op een kiertje te zetten, eig ook niet bij een normale oven