Food

Pannenkoeken

Wij Nederlands eten het vaak: pannenkoeken. Met stroop, suiker, uitgebakken spek of kaas: het kan allemaal! Hier lees je hoe je snel zelf pannenkoeken op tafel zet. Smakelijk girls!

De basis...

Eerst moet je natuurlijk 'gewoon' pannenkoeken kunnen bakken. Hoe je dat doet? Dit is een recept voor ongeveer 8 pannenkoeken.

Ingrediënten:
200 gram tarwebloem
mespunt  zout
2 eieren
1/2 liter melk
ca. 50 gram boter

Bereiding:
Roer de bloem met een mespunt zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren er boven. Voeg 2 dl. melk toe en roer dit alles met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Laat het beslag 30 minuten rusten.
Verhit een klontje boter in een pan met anti baklaag en schep met een soep opschep lepel het beslag in de pan en laat het beslag alle kanten uitvloeien,door de pan scheef te houden. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide kanten lichtbruin.

Variaties

Wat kun je allemaal op de pannenkoek doen?

- (poeder)suiker
- Stroop
- Kaas
- Jam
- Chocola
- Ontbijtspek
- Rozijnen
- Fruit; zoals aardbeien, bananen, kersen, ananas et cetera
- Zalm en spinazie
- Geitenkaas en honing
- Salami
- Paprika
- Shoarmavlees
- Roomijs

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved