Mijn favoriete broodje

Food door Redactie

Toen ik gister mijn favoriete broodje ging maken, bedacht ik me opeens: "dat moet ik delen met de Girlscene meiden!". Want als ik 's middags tijd heb om een wat uitgebreidere lunch te maken, maak ik héél vaak dit...

Eigenlijk kreeg ik de inspiratie voor dit broodje (of nouja, het is een bagel, maar dat is ook een broodje, toch?) door twee bagelzaken in Eindhoven waar ik geregeld kom: Bagels & Beans en Bagels & Juice. De ene zit vlakbij de Markt, de ander op de Kleine Berg, een leuk straatje vol restaurantjes en kleine kunstzaakjes en winkeltjes, ook wel het Quatier Latin (de culinaire wijk van Parijs) van Eindhoven genoemd.

Het maken van dit broodje is eigenlijk best simpel. Je hebt nodig:

- Twee bagels
- Een avocado (liefst een beetje rijp, dat voel je als hij een beetje indeukt als je erop duwt)
- Mayonaise (ga je voor lekker vette Calvé of voor light-mayo? De keus is aan jou!)
- Bacon of ontbijtspek
- Peper & zout

Heb je niet zo'n honger, dan deel je alles gewoon door twee!

Je doet het zo:

Je neemt twee bagels. Ik koop ze altijd bij de Albert Heijn, dan zijn ze 'voorgebakken', dat betekent dat je ze nog wel even moet toasten of kort in de (voorverwarmde) oven moet leggen.

Eventjes doorsnijden....

...en in de broodrooster stoppen. Je kunt ze helemaal bruin laten worden, maar ik vind 't lekkerder als ze nog "wit" zijn en wat zachter!

Schil de avocado...

Verwijder de pit en snij in stukjes. Ziet er altijd een beetje raar uit, omdat de avocado wat rijper is en wat zachter. Maar dat geeft niet, het smaakt des te lekkerder!

Neem baco of ontbijtspek. Ik heb altijd magere ontbijtspek, daar zit niet téveel vet aan.

Eventjes bakken in de (grill)pan...

Besmeer de bagels met mayonaise...

... en beleg ze met de avocado en de bacon.

Peper eroverheen...

...en zout! Ik vind het zelf altijd lekker om het in een potje te kopen waar het 'grof' in zit (dus grof zeezout en hele peperkorrels), zodat je het zelf nog kunt malen. Dat smaakt altijd lekkerder dan als de peper en het zout superfijngemalen uit een potje komt, vind ik!

En dan de bovenkant van de bagels erop. Klaaar !

Eet smakelijk meiden :-)