Food

Chocolade recepten

Zo goed als alle meiden zijn gek op chocola. Dus als je thuis of bij een vriendin bent en zin hebt in iets lekkers, gebruik dan een van deze recepten. Het zijn de lekkerste chocolade recepten en ze zijn niet heel moeilijk te maken. Enjoy!

Brownies met kersen

Ingrediënten:

250 gram bloem
2 afgestreken theelepels bakpoeder
150 gram boter
125 gram gesmolten pure chocolade
4 eieren
200 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker
1 potje morellen (kersen)
25 gram chocoladeschaafsel

Bereiding:

Meng het bakpoeder met de bloem. Laat ondertussen de boter smelten, los de chocolade erin op en roer dit mengsel door de bloemmassa. Kluts de eieren en roer ze door de nieuwe chocolademassa. Voeg suiker en vanillesuiker toe. Leg het deeg nu in een ingevet bakblik en strijk het glad. Laat de kersen goed uitlekken in een vergiet en beleg het deeg hiermee. Bestrooi de kersen vervolgens met het chocoladeschaafsel. Zet het bakblik op een rooster in de oven en bak de cake ongeveer 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Snijd de cake voor het serveren in vierkantjes van 5 x 5 cm.

Chocolade soufflé

Ingrediënten:

65 gram suiker
150 gram chocolade
3 eidooiers
5 eiwitten
Een beetje zout

Bereiding:

Smelt de chocolade in heet water. Doe ondertussen een beetje zout bij de eiwitten en mix het. Doe de suiker erbij terwijl je blijft mixen. Mix de gesmolten chocolade met de eidooiers en doe er daarna de andere mix bij. Zet het in een over voorverwarmd op 180 graden en laat het ongeveer 30 minuten in de oven bakken.

Chocolade roomijs

Ingrediënten:

0,7 liter melk
1 liter dunne room
2 kopjes suiker
50 gram pure chocolade
2 eieren
2 volle eetlepels met bloem

Bereiding:

Kook de melk. Doe ondertussen de bloem en een kopje van de suiker in een kom. Voeg de eieren toe en mix het mengsel. Roer het daarna in de kokende melk en kook het ongeveer 20 minuten. Roer het vaak door. Schaaf ondertussen de chocolade en doe het in een kleine steelpan. Voeg dan 4 lepels suiker, uit het tweede kopje suiker, en 2 eetlepels heet water toe. Roer het boven een vuur totdat het zacht en glanzend is. Doe dit bij het andere, kokende mengsel en laat het koken totdat die de 20 minuten gehaald heeft. Haal het dan van het vuur en voeg de rest van de suiker en room toe. Klop dit samen en zet het dan in de koelkast om af te koelen. Pas als het afgekoeld is, kun je het invriezen en wordt het echte chocolade roomijs.

Chocolade flensjes

Ingrediënten:

200 gram bloem
4 eieren
4 dl melk
3 eetlepels cacaopoeder
1 zakje vanillesuiker
100 gram boter
Chocoladesaus

Bereiding:

Doe de eieren in een bak en meng ze met de bloem, de helft van de melk en de vanillesuiker tot een glad mengsel. Meng de andere helft van de melk met de cacao en meng dit geheel met het beslag. Bak dan de flensjes, maar bak ze niet te hard want dan wordt de cacao bitter. Serveer dan met chocoladesaus eroverheen.

Truffels

Ingrediënten:

200 gram pure chocolade
200 gram Blue Band
1,5 eetlepel kirsch
Een halve eidooier
Poedersuiker
100 gram chocoladehagelslag

Bereiding:

Hak de chocolade in stukjes en doe het in een hittebestendige kom samen met een eetlepel water. Zet de kom dan op een pan met heet, maar niet kokend water. Laat de chocola zo smelten. Roer dan in een kom de Bleu Band zacht en meng deze samen met de kirsch en de halve eidooier door de gesmolten chocolade. Zeef er dan 200 gram poedersuiker doorheen en roer het tot een gladde massa. Zet het hele mengsel dan 2 minuten in de koelkast. Maak er daarna kleine balletjes van. Strooi dan de hagelslag in een kom en rol de balletjes erdoorheen. Laat ze dan in de koelkast 2 uur opstijven.

Door Arancha

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved