Noga maken

Food door Redactie

Noga, dat ouderwetse snoep, is echt heerlijk. Er zijn allerlei verschillende soorten: met chocolade, pistache, cashewnoten, hazelnoten, kersen, banaan en zo kan je nog wel even doorgaan. En je kunt het nu ook heel goed zelf maken: met je oma, vriendin, moeder of gewoon alleen natuurlijk!

Wat heb je nodig?

100 gram blanke amandelen
50 gram hazelnoten
1 eiwit
50 gram honing
250 gram suiker
Een rechthoekige bakvorm, blik of schaaltje van metaal
Een koekenpan met deksel

Bereiding

Verhit een koekenpan zonder boter. Doe de amandelen hierin en bedek de koekenpan met een deksel. Ze moeten kort geroosterd worden, dus ze mogen echt niet verkleuren. Schud ze goed om en laat ze afkoelen op een schotel. Doe dit ook met de hazelnoten. Maal de amandelen fijn in een molentje of met een rasp. Voeg de het eiwit toe en meng dit tot een pasta. Halveer de hazelnoten. Verwarm de honing en suiker tot het kookt. De amandelpasta en de hazelnoten erdoor roeren en het mengsel 10 minuten verwarmen terwijl je roert.
Doe dit in een rechthoekige bakvorm, blik of schaaltje van metaal en uitstreken tot ongeveer 2 centimeter dik en laat het afkoelen. Laat dit ongeveer een week drogen en snij het dan in stukjes. En smullen maar!

Natuurlijk kan je de hazelnoten ook vervangen door pinda’s, stukjes abrikoos, pistache of cashewnoten. En dan kan je het ook nog in chocolade dippen (mmm…).

Door Femke