Hippe kookboeken

Food door Redactie

Ik ben best wel dol op koken, en dan vooral zoete en hartige dingen. En goede kookboeken zijn natuurlijk nooit weg; ze staan ook nog eens heel leuk in de keuken of de boekenplank. Dit zijn mijn nieuwste favorieten!

En ben jij nou niet zo'n keukenprinses, dan zijn deze boeken misschien wel leuk voor je vader of moeder!

Basic Cooking 2

Welk nagerecht zet je je gasten voor? Wat is ook alweer gratineren? Waar haal je goede vis? Basic Cooking 2 is precies wat je verwacht: zonder geheimzinnigheid, níét zonder humor en veel hulp voor kookliefhebbers. Van het boodschappen doen en het voorbereiden via het kruiden van het gerecht tot het dekken van de tafel. Met meer dan 100 nieuwe lekkere recepten.

100% Ramsay

Dit is naast een handig vooral ook een heel mooi boek! Vind ik dan... Heel veel mooie, grote foto's en commentaar van chef Ramsay zelf. Want dat is natuurlijk dé ster van dit boek: de scheldende, tierende maar wel supersuccesvolle kok Gordan Ramsay. In het boek lees je 25 complete menu's, van Italiaans, Spaans tot Frans.

Zoet!

Volgens mij houden bijna alle meiden van lekker zoete gerechten. Ijstaart, zoete broodjes, muffins, gevulde bonbons... in dit boek vind je 80 recepten voor de lekkerste taarten, toetjes en andere zoetigheden, voor elk moment van de dag. En vergeet niet... snoepen mag!

365 dagen lekker eten & genieten met Ramon Beuk

Misschien ken je de Surinaamse kok Ramon Beuk wel van zijn recepten in de Telegraaf, of zijn kookprogramma Born2cook, dat elke dag op televisie is. Maar hij schrijft dus ook kookboeken! Dit boek gaat over lekker snelle en makkelijke recepten. 365 dagen Beuk is een boek waarmee je een jaar lang lekker kunt koken, eten en genieten. Het bevat voor elke dag een recept met de echte Beuk-kenmerken: lekker, makkelijk én vers.

Heerlijk Hollands

Hollands is hip! Jep, ook in de koken. Altijd al het recept willen hebben van die echte oer-Hollandse gerechten, bijvoorbeeld Haagse Bluf? Dan is dit boek echt wat voor jou. Bij elk recept staat een variatietip waardoor je het recept net een beetje anders kunt bereiden dan dat de traditie voorschrijft. Het boek is ingedeeld in seizoenen, zodat elk recept gemaakt wordt met de verse producten van dat jaargetijde.