Food

Zelf ijs maken

Het is zomer en op elke hoek van de straat kan je weer ijsjes kopen. Maar je kunt die heerlijke ijsjes natuurlijk ook gewoon zelf maken. En zo moeilijk is dat niet…! Bijvoorbeeld dit superlekkere aardbeienijs...

Ingrediënten
125 g aardbeien
60 g suiker
1 blaadje gelatine
1 eierdooier
125 ml slagroom

Pureer de aardbeien met je handen of met een blender of keukenmachine en maak het fijn totdat het één massa is. Voeg de suiker bij de gepureerde aardbeien, terwijl je roert. Week het blaadje gelatine in koud water. Voeg aan de eierdooier een beetje slagroom toe en klop het op met een garde. Verwarm het mengsel voorzichtig. Let op: je mag het niet laten koken! Voeg al roerend de rest van de slagroom toe. Knijp het blaadje gelatine uit en doe dit blaadje bij de eierdooier en slagroom. Voeg de gepureerde aardbeien et suiker bij de slagroom met slagroom met eigeel en gelatine. Laat dit goed afkoelen in de koelkast. Stop het ijs daarna in een cakevorm, schaal of metalen bak die in de vriezer past en laat het ongeveer 1 tot 3 uur in de vriezer staan. En dan smullen maar!

Met dank aan Femke

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved