Churros

Food door Redactie

Deze zomer ben ik een week in Spanje geweest én natuurlijk bij een echte Churrería. Daar maken en verkopen ze heerlijke churros, en ik ga je vertellen hoe je die zelf kan maken!

Het is moeilijk uit te leggen wat churros zijn. Qua smaak komt het heel dicht in de buurt van donuts en oliebollen (héél zoet), maar het is veel luchtiger en zachter. Je eet het met poedersuiker en/of een warme chocoladesaus. Ik vind ze zelf héérlijk en als je in Spanje bent, móet je echt churros proeven. Ze zijn absoluut niet duur (ca. €0,30 per stuk) en ontzettend lekker!

Het recept voor je eigen churros:

Benodigdheden:

- 400 ml water
- 165 gr boter
- ½ theelepel zout
- 230 gr bloem
- 5 eieren
- 35 gr suiker
- ¼ theelepel kaneel
- Frituurolie

Wat moet je doen:

1. Doe het water in een pannetje samen met de boter en het zout. Breng dit aan de kook en zorg ervoor dat de boter smelt. Doe nu in één keer de bloem erbij en blijf roeren totdat het deeg los komt van het pannetje en een bal wordt. Laat het nu nog ongeveer een minuut koken tot het deeg gaar is. Ondertussen wel roeren!

2. Doe het vuur uit en doe nu één voor één de eieren erbij. Doe pas het volgende ei erbij als het vorige ei goed is gemengd met het deeg! Goed roeren dus.

3. Verhit de frituurpan tot 180 graden Celsius.

4. Schep het deeg in een spuitzak. Je kan nu kiezen op welke manier je gaat werken. De beste manier om mooie churros te krijgen is de volgende: leg een vel bakpapier klaar en spuit daarop lussen van het deeg. Schep dit in de frituurolie. Als je voor minder mooie churros gaat, kan je het deeg ook rechtstreeks in de frituurpan spuiten. Voor de smaak maakt het niet uit!

5. Draai de churros na 3 à 4 minuten om en bak ze in totaal ongeveer 7 minuten.

6. Met de suiker met de kaneel.

7. Haal de churros uit de pan en leg ze op een paar vellen keukenpapier, zodat het meeste vet er uit lekt. Strooi de suiker met kaneel over de churros en serveer ze.

Eet smakelijk!

door onze redactrice Cynthia