Food

Lekkere zomersnacks

In de zomer is het lekker om 's middags iets fris, gezonds & lekkers te snacken. En: het moet ook makkelijk mee te nemen zijn, zodat je 't in de stad, op het strand of in het park kan eten. Dus bij deze: lekkere én handige zomersnacks!

Mixed fruitsalade

Eigenlijk kun je hiervoor álle soorten fruit gebruiken: kijk gewoon wat er in je fruitmand ligt, of wat het lekkerste is bij de supermarkt of groentenboer! Een aantal suggesties: appel, aardbei, kiwi, meloen, mango, ananas, banaan, sinaasappel, peer, bramen, bosbssen...

Vervolgens was je al het fruit en snij je het in kleine stukjes of plakken. Giet er een paar druppeltjes citroensap overheen zodat het fruit niet verkleurt. Een beetje suiker erover is ook lekker! Mix alles door elkaar en stop het in een luchtdichte plastic doos. Zo mee te nemen naar 't strand, en supergezond!

Gazpacho

Gazpacho is een koude tomaten/groentensoep en je hebt 'm binnen een kwartiertje gemaakt. En hij hoeft dus niet opgewarmd te worden, dus je slurpt 'm zo naar binnen onderweg!

Wat heb je nodig?
1 komkommer, in stukjes gesneden
1 pot gegrilde paprika's, uitgelekt en in stukjes gesneden
1 literpak tomaten-
groentesap. Als je dat niet kunt vinden, is een pak tomatensap ook goed.
1 bakje cherrytomaten
2 eetlepels olijfolie

Pureer met de staafmixer of met een keukenmachine de komkommer, de gegrilde paprika, de cherrytomaatjes en de helft van het tomaten-groentesap. Voeg daarna de rest van het sap toe. Roer de olijfolie door het groentemengsel en breng het op smaak met zout en peper. Giet het in een grote glazen of plastic fles, of in een bidon, of in milkshakebekers om mee te nemen. Ideaal! Als je thuis blijft, kun je het natuurlijk mooi in kommetjes doen.

Pastasalade

Deze pastasalade is supersnel te maken én goed mee te nemen in een goed afgesloten plastic doosje.

Ingrediënten
500 g penne (pasta)
4 eetlepels olijfolie
200 g blauwaderkaas (bijvoorbeeld gorgonzola) in brokjes
2 eetlepels gedroogde oregano
2 komkommers in reepjes
1 zak rucolasla of andere sla

Hoe maak je het?
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Roer de olijfolie om met 2 eetlepels kaas en 1 eetlepel water. Breng op smaak met oregano en peper. Schep dat mengsel door de pasta. Laat de pasta afkoelen. Schep de afgekoelde pasta om met de komkommer en de rucola en bestrooi hem met de rest van de kaas en (versgemalen) peper naar smaak.

BLT sandwich

Deze sandwich is één van de populaire in Amerika: BLT met bacon-sla-tomaat. Easy to make en zó ook weer opgegeten.... ideaal voor een picknick in 't park! Dit recept is voor 2 personen, of voor alleen jezelf, als je heel erg honger hebt ;-)

Ingrediënten
100 g bacon
4 sneden bruinbrood
2 eetlepels mayonaise
1 rijpe grote tomaat, in plakjes
2 grote slablaadjes
zout & peper

Hoe moet het?
Bak de bacon in een pan op een hoog vuur krokant en bruin, en leg het even op keukenpapier. Besmeer 2 sneetjes brood met mayonaise, leg daarop de plakjes tomaat en bestrooi ze met versgemalen peper. Verdeel de krokante bacon over de sneden brood, vervolgens de sla en leg er een snee brood bovenop. Snijd de boterhammen schuin doormidden en verpak de sandwiches per stuk in plasticfolie.

Perzikmilkshake

En tot slot: een lekkere milkshake!
Je hebt 1 blik halve perziken op siroop nodig, een halve liter vanilleroomijs en 250 ml volle melk.
Je maakt het heel makkelijk: je laat de perziken uitlekken, en je vangt het siroop op in een bakje. In de keukenmachine pureer je de perziken, en je voegt het ijs en de melk toe. Goed roeren! Van het perziksap dat in het bakje zit, neem je nog 100 ml en dit schenk je erbij. En klaar ben je! Superlekker zoet én zomers...

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved