Food

Lekkere wraps

Wraps zijn ideale gerechten: je kunt het als lunch, diner of snack eten, en warm of koud, en ze zijn ook nog eens makkelijk mee te nemen: je wikkelt ze gewoon in vershoudfolie! Kijk mee naar deze lekkere wrap recepten.

Alle gerechten zijn voor 4 personen gemaakt; je kunt natuurlijk alle ingrediënten door 4 of 2 delen voor minder personen. Wrap ze!

Gehaktwraps

Wat heb je nodig?

2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 ui, gesnipperd
300 g rundergehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 theelepel paprikapoeder
8 wraptortilla's
1 krop ijsbergsla, in reepjes
250 ml knoflooksaus

Hoe doe je het?

Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Zet het vuur laag, schep de tomatenblokjes erdoor en breng de gehaktsaus op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Bestrijk de tortilla's dun met de gehaktsaus en bak ze op de bakplaat 2 minuten in de hete oven. Beleg met ijsbergsla en verdeel er wat knoflooksaus over. Rol de wraps op en serveer direct.

Wraps met gerookte kip en avocado

Wat heb je nodig?

2 eetlepels mayonaise
125 ml zure room
2 x 150 g gerookte kipfilet, in repen gesneden
1 rode ui, fijngesneden
10 bospeentjes, in plakjes
3 eetlepels munt, fijngesneden
1 rijpe avocado
1 limoen, uitgeperst
1 bosui
4 grote wraptortilla's

Hoe doe je het?

Roer de mayonaise door de zure room en schep de kip, de ui en de bospeen erdoor. Breng de kipsalade op smaak met de munt, zout en (versgemalen) peper. Halveer de avocado, schil 'm en wip de pit eruit. Snijd het avocadovlees in repen en besprenkel ze met 2 eetlepels limoensap. Snijd de bosui in de lengte door. Halveer de helften nog eens in de lengte en snijd de reepjes doormidden. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de kipsalade over de tortilla's en leg de avocado erop. Bestrooi met de bosui en klap één zijkant over de vulling. Rol de tortilla's op en serveer direct.

Pestowrap

Wat heb je nodig?

1 ui
2 courgettes
2 bakjes Quorn-stukjes (a 175 g)
4 eetlepels olijfolie
1 cup groene pesto (100 g)
8 wraptortilla's
1 zakje rucola slamelange (75 g)

Hoe doe je het?

Ui pellen en snipperen. Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten en ui 2 min. fruiten. Courgette en quorn toevoegen en 5 min. zacht bakken. Pesto door mengsel roeren. Wraps volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Wraps met pestomengsel en sla vullen. Lekker met tomatensalade.

Zalm/komkommer wrap

Wat heb je nodig?

1 komkommer
4 wraptortillas
150 g verse roomkaas naturel
versgemalen peper
2 warmgerookte zalmsteaks
1 bakje rucolasla of tuinkers, losgeknipt

Hoe doe je het?

Komkommer in de lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommerhelften met dunschiller of kaasschaaf in linten schaven. Met keukenpapier droogdeppen. Tortilla's op werkvlak uitspreiden en dik bestrijken met roomkaas. Bestrooien met zout en grofgemalen peper. Komkommerlinten iets onder midden leggen. Vel van zalmsteaks verwijderen en vis in stukjes verdelen. Zalm en rucolakers over tortilla's verdelen. Zijkanten van tortilla over vulling vouwen en tortilla's stevig oprollen. Wraps schuin halveren en elk afzonderlijk strak verpakken in plasticfolie. Wraps tot gebruik gekoeld bewaren.

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved