Food

Bladerdeeg stengels

Dit recept is voor simpele bladerdeeg stengels. Lekker hartig én weinig calorieën! Een ideeal tussendoortje dus. Ook erg leuk om bij soep te serveren.

Ingrediënten
* 1 pakje bladerdeeg uit de diepvries
* Maanzaad en sesamzaad
* Kaas (als je dat lekker vindt)
* Zout
* 1 Ei

Benodigdheden
* Bakblik
* Kwastje (speciaal voor eten)
* Mes
* Bakfolie
* Oven
* Snijplank
* Bakje

Bereidingswijze

Verwarm de oven. Check het pakje van het bladerdeeg hoe warm dat moet.
Laat het bladerdeeg buiten de diepvries even liggen totdat het wat zachter is. Dan leg je de plakjes bladerdeeg op je snijplank en snij je het in lange, verticale stroken van een paar centimeter dik. Liefst ongeveer even breed, zodat je uit een plakje deeg vier stroken kunt halen.
Doe bakfolie over het bakblik en leg alle plakjes bladerdeeg erop!

Doe een ei in een bakje en roer met het boterkwastje door elkaar, dan vet je met dit kwastje de stroken in met het ei (daar worden ze moi bruin van).
Daarna strooi je er maanzaad, sesamzaad en eventueel kaas eroverheen. En tot slot het zout. Je kunt natuurlijk ook variëren met dit strooien.

Dan doe je het bakblik in de oven. Zie wederom het bladerdeeg pakje voor de tijd; het is meestal 10 tot 15 minuten. Je ziet of ze klaar zijn als ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Eet smakelijk!

Zie ook dit handige filmpje:

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved