Food

Spinazie quiche

Een tijdje terug bedacht ik samen met mijn moeder & zus dit recept. Een spinazie quiche! Klinkt misschien niet superlekker, maar dat is het wel. En het maken is supersimpel én leuk. Ik laat je stap voor stap zien hoe het moet!

Wat heb je nodig?

- Een pak mix voor quiche. Ik had er eentje van Koopmans. Je kunt trouwens ook kant en klaar deeg kopen, maar ik vond dit wel makkelijk én erg lekker.
- 450 g. spinazie à la crème uit de diepvries
- 200 g. kipreepjes (ik sneed zelf reepjes van een gerookte kipfilet)
- Pijnboompitjes
- 3 eieren
- 150 ml. melk
- 50 g. boter
- 50 ml. water
- Een springvorm

Hoe doe je het?

Voor de bodem:

Doe de bodemmix (zit in het pak), de boter en hetwater in een beslagkom. Kneed het met een mixer tot een deeg. Dek deze in de kom af en laat een kwartiertje rusten.

Rol daarna het deeg uit met een roller (en wat bloem zodat de roller niet vastplakt). Kijk even hoe groot je plak moet zijn zodat -ie ruim over de vorm past. De randen kun je wegsnijden of een beetje induwen.

Voor de vulling:

Ontdooi de spinazie in de magnetron, in een vuurvast schaaltje, totdat hij helemaal zacht is.

Snijd de kip in reepjes. Je kunt ze ook kant-en-klaar kopen.

Rooster de pijnboompitjes in een droge en hete pan.

Doe de melk, de ieren en de sausmix (zit ook in het pak) in een beslagkom en klop het 1 minuutje met de mixer op hoge snelheid.

Doe de spinazie, kip en pitjes bij elkaar en roer het mengsel door.

Roer de saus (twee stappen hierboven) er doorheen.

Giet het mengsel in de vorm.

Doe de quiche in een voorverwarmde oven (200 graden elektrische oven, 180 grade heteluchtoven, stand 4-5 bij een gasoven).

40 minuutjes bakken...

Klaar! Het ziet er niet heel lekker uit, maar dat smaakt het absoluut wel. Enjoy your meal!

Mooiere foto's van internet:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved