Food

Chocoladetruffels

Wat is er nu lekker dan een chocoladereep? Ehhm, ik weet wel iets: chocoladetruffels. Driedubbel choco én gevuld met room. Mmm...

Ingrediënten

200 ml slagroom
300 gram pure chocolade voor de vulling
250 gram pure, melk of witte chocolade voor het omhulsel (wat je lekker vindt)
50 gram cacaopoeder

Hoe doe je het?

Breng de room aan de kook, haal hem van het vuur en laat enkele minuten afkoelen. Hak 300 gram pure chocolade fijn en schenk de room hierop, laat weer een paar minuutjes afkoelen. Roer het voorzichtig tot een glad mengsel en laat het mengsel afkoelen.
Tip: wil je andere ingrediënten toevoegen, bijvoorbeeld nootjes, koffie, vanille-extracten et cetera, doe dit dan nadát de room is toegevoegd.

Klop het afgekoelde, maar niet harde mengsel stevig, totdat het heel dik en lichter van kleur en samenstelling is. Schep het in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit hoopjes van het mengsel op vetvrij papier.
Heb je geen spuitzak, dan kun je ook balletjes van het mengsel maken. Laat deze goed hard worden.

Smelt nu witte of pure chocolade (wat je wilt!) au bain marie (in een kommetje boven een pan met heet water, zonder dat de kom het water raakt) of in de magnetron. Dompel de truffels in de chocolade, en haal ze vervolgens door het cacaopoeder.

Laat ze afkoelen en klaar ben je!

In samenwerking met chocolate-dreams.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved