Food

Walnoot-karameltaart

Van Girlscene member xxJetjjxx kreeg ik een heerlijk recept voor als je een middag niks hebt te doen. Namelijk voor Walnoot-karameltaart! Het is lekker calorierijk, maar ach… soms mag dat, toch?

Benodigdheden:

- 175 gram bloem
- 150 gram witte basterdsuiker
- 125 gram koude boter
- 125 gram suiker
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 100 gram gepelde walnoten
- 1 ei
- Zout
- Boter om in te vetten
- Bloem om te bestuiven
- Springvorm, van circa 24 cm

Zo doe je het:

Bloem boven kom zeven en mengen met basterdsuiker en mespunt zout.

Boter in plakken snijden, op bloemmengsel leggen en met twee messen in blokjes snijden.

Tot samenhangende deegbal kneden.

Deeg in afgedekte kom 30 min in de koelkast laten rusten. Intussen oven voorverwarmen op 180 graden.

In de pan met dikke bodem suiker behoedzaam laten karamelliseren.

Blijven roeren met houten pollepel, afblussen met 1 eetlepel water.

Slagroom bij karamel schenken en zachtjes laten koken tot alle suiker is opgelost.

Walnoten toevoegen en even laten meekoken. Pan van vuur nemen.

Deeg in twee stukken verdelen. Werkvlak met bloem bestuiven. Beide deegballen uitrollen tot ronde plak van circa 24 cm doorsnede.

Springvorm invetten. Deeglap op bodem leggen en vulling erover uitstrijken.

Vulling afdekken met tweede deeglap, randen aandrukken.

Ei loskloppen met eetlepel water, bovenkant van deeg hiermee bestrijken. Taart in midden van de oven in ongeveer 45 minuten bakken.

Eet smakelijk!

Filmpje youtube over het karamelliseren

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved