Hartige appelgebakjes

Food door Redactie

Hou jij ook al zo van appelflappen en appeltaart? Of heb je liever wat hartigers? Dan is dit recept iets voor jou: hartige gebakjes met appel eroverheen.

Wat heb je nodig?
- Een pakje bladerdeeg
- Suiker
- Kaneel
- Appels
- Abrikozenjam

Hoe maak je het?
Allereerst verwarm je de oven op 180 °C. Daarna leg je de plakjes bladerdeeg op het aanrecht, en laat je ze ontdooien. In de tussentijd kun je alvast de appels gaan schillen en vervolgens raspen. Daarna pak je een grote kom en doe je daar de appelrasp in. Je doet er wat suiker en kaneel bij om het een lekkere zoete smaak te geven.

Nu ga je verder met het bladerdeeg. Je snijdt ze allemaal horizontaal of verticaal doormidden (in ieder geval niet diagonaal, het moeten rechthoeken worden!). Op elk plakje leg je een beetje appelrasp, hou minimaal 1 centimeter open aan de randen, zodat die straks lekker opkrullen! Als je alle bladerdeegplakken gehad hebt, doe je ze in de over, voor ongeveer 15 tot 20 minuten.

Ondertussen kun je de abrikozenjam alvast verwarmen in de magnetron, zodat deze zacht wordt. Die doe je over de gebakjes als ze klaar zijn. Even laten afkoelen, en smullen maar!

door Ilona