Food

Supersimpele amuses

Met amuses steel je absoluut de show bij een etentje. Het zijn eigenlijk kleine vooraf-hapjes die je in één keer in je mond stopt. Je kunt ze op een speciale amuselepel leggen, maar ook gewoon op een schaaltje.

Deze amuses zijn supersimpel, snel te maken én je maakt er gegarandeerd een goede indruk mee bij je gasten!

Patémousse
voor 20 amuses

20 kleine blaadjes sla
200 gram roompaté
3 eetlepels crème fraiche
3 eetlepels rode port
5 cherrytomaatjes
Peterselie

Was de blaadjes sla en dep ze goed droog. Pureer de paté met de room en port tot een glad mengsel. Leg op (amuse)lepels een blaadje sla en een flinke toef mousse erop (dit kun je eventueel met een spuitzak doen). Snijd de tomaatjes in vieren en garneer de amuses met 1/4 tomaat en wat peterselie.

Gevulde eitjes
voor vier personen

2 kleine eieren
50 ml crème fraîche
2 takjes verse fijngesneden dille

Kook de eieren 10 min. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en halveer ze in de lengte. Haal de dooiers eruit. Prak de eidooiers fijn met crème fraîche en dille. Breng op smaak met zout en peper. Vul de halve eitjes met het mengsel en garneer met een plukje dille.

Gevulde tomaatjes met zalmpaté

8 kleine trostomaten
1/2 zakje rucolasla (30 g)
1 blikje vispaté zalm met citroen (125 g)
4 eetlepels hüttenkäse (bakje van 200 g)

Verwijder het kapje van de tomaten en hol ze met een theelepel uit. Rucola grof scheuren en in tomaten steken. Vispaté met vork door hüttenkäse mengen en tomaten met vismengsel vullen.

 

Ham-mosterd rolletjes
voor 30 rolletjes 

100 gram roomkaas (bv. Philadelphia)
50 g milde mosterd
1 handvol gehakte peterselie
12 grote dunne plakken gerookte ham
4 grote tortillawraps

Meng de roomkaas en de mosterd goed met wat zout en peper. Doe de peterselie erbij. Doe wat van het mengsel op een tortillawrap, met drie plakken ham eroverheen. Goed strak rollen en in vershoudfolie wikkelen en in de koelkast leggen. Na een tijdje eruit halen en snijden met een scherp mes.

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved