Food

Monchou taart

Zin om een taart te bakken (of heb je goed gebak nodig voor een feestje), maar geen zin in zo’n standaard appelkruimelvlaai of slagroomtaart? Bak eens ‘n monchou taart!

Wat heb je nodig?

Algemeen:

- Een springvorm met een diameter van 26 cm
- Keukenmachine
- Mixer

Voor de bodem:

- 1 pak Bastogne koekjes
- 50 gram roomboter

Voor de vulling:

- 300 gram monchou (een soort roomkaas)
- 150 gram suiker
- 3,75 dl slagroom
- 1 zakje klopvast
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 blikjes vlaaivulling kersen

Bereidingswijze:

Doe in de springvorm een stuk bakpapier zodat je de taart er straks makkelijk uit kan snijden.
Maak de Bastogne koekjes fijn met een keukenmixer, gebruik de scherpste ‘messen’. Er mogen geen grote stukken koek meer in zitten.
Smelt de boter in een pannetje. Als alles gesmolten is, doe de fijne Bastogne koekjes bij de boter.
Mix dit door elkaar tot alles goed verdeeld is. Doe dit mengsel in de springvorm. En zet het in de koelkast.
Mix de monchou en de suiker goed door elkaar. Doe daarna de slagroom, de vanillesuiker en de klopvast er bij. Mix dit met een mixer tot een gladde massa, het hoeft niet super dik te zijn want het stijft ook nog wel op in de koelkast.
Haal de springvorm met bodem uit de koelkast en doe de massa van monchou, suiker en slagroom eroverheen. Maak dit mooi glad en zet weer in de koelkast. Laat het ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
Als laatste doe je de kersen vlaaivulling over de taart.

door Maaike

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved