Frambozen muffins

Food door Redactie

Vandaag heb ik echt té lekkere muffins gemaakt: met frambozen! Het recept is echt doodsimpel en je hebt ze in een halfuurtje klaar en gebakken!

Ingrediënten
6 eetlepels (zachte) boter
100 gram suiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
Een theelepeltje bakpoeder
1 ei (even loskloppen in een beker)
2 eetlepels melk
75 gram bevroren frambozen (gewoon in de vriesafdeling van de supermarkt te vinden, bij het ijs enzo)

Hoe maak je het?

Doe de suiker en de boter bij elkaar in een kom en klop luchtig; bijvoorbeeld met een mixer. Doe daarna langzaam het ei en de melk erbij en klop goed door tot een mooie massa. Daarna het bakmeel en het bakpoeder erbij en goed doorroeren totdat het één geheel is. Doe nu de frambozen (gewoon bevroren!) erbij en even doorscheppen.

Pak nu een grote muffin-bakvorm of papieren muffinvormpjes en vul ze met het beslag. Ik doe dit zelf altijd met een ijslepel (dit is echt precies de goede hoeveelheid), maar gewoon met een lep kan ook.

Wat ik altijd doe is de papieren vormpjes ín de grote bakvorm zetten. Zo worden ze het allermooist! Maar als je geen papieren vormpjes hebt, doe je het beslag gewoon zó in de bakvorm (als het goed is bakken ze niet aan). En asl je geen bakvorm hebt, doe je ze in de papieren vormpjes en zet je ze zó in de oven (op een bakblik).

Ze moeten 15 tot 20 minuutjes in de open op 180 graden Celcius.

Dit beslag was bij mij genoeg voor 10 vormpjes. Let op: de vormpjes hoeven echt maar voor de helft vol, want ze rijzen heel hoog!

Succes, het is zó klaar en is superlekker! Smakelijk!