Café Chocolat

Food door Redactie

Ik had gisteren een té lekker pers-ochtendje. Er werd namelijk een nieuw restaurant/café geopend op Schiphol en de Girlscene redactie was uitgenodigd!

"Café Chocolat" werd geopend ná de douane - dus bij de gates waar je naar het vliegtuig gaat -, dus de gehele groep pers moest een speciale pas aanmaken. We waren heel eventjes 'op reis', dus, maar alleen met een handtasje aan de arm. Ook wel eens grappig...

Je ziet de vliegtuigen door het raam heen...

In het café kun je terecht voor de 'echte verleiding', in de vorm van chocolade. VEEL chocolade. Van kleine stukjes tot enorme chocoladekunstwerken. Wit, melk en puur en gemixt met allerlei andere exotische smaken, zoals pistache en chilipeper. Je kunt er alleen iets halen, maar uitgebreid gaan zitten is natuurlijk het leukst. En dat kan op het chocoladebruine (!) zitgedeelte met mooie tafels.

Het is echt een luxueuze plek, dus je komt hier niet voor een snelle chocolademelk. Nee, het is echt de bedoeling dat je er echt voor gaat zitten en je helemaal laat verwennen. Bij de koffie krijg je bijvoorbeeld ook mooie chocoladebonbons en een glaasje water. Kost wat meer, maar dan heb je ook écht wat.

Ook is er een hoop niet-eetbaars te koop wat wél met chocolade te maken heeft. Kookboeken over chocola, maar ook chocomaskers of de dvd Chocolat (met Johnny Depp).

Ter ere van de opening kwam Nicolette van Dam opdraven, die meteen een enorm chocoladebeeld onthulde in háár vorm. Yes, Nicolette gegoten in chocola! En natuurlijk was het beeld eetbaar...

Ik vind het in ieder geval een waanzinnig leuk concept; jammer dat je er voor moet gaan vliegen om er heen te gaan. Mijn voorstel: héél gauw een vestiging midden in de stad openen!

always in for champagne...