Chocolade brownies met vanilleroomijs

Food door Redactie

Surfend op het internet kwam ik dit overheerlijke recept tegen... Chocolade brownies met vanille roomijs. Voor chocolate addicts is dit een waar walhalla; niet echt goed voor de lijn maar wél geschikt voor een SAS-dag of gewoon als je er zin in hebt!

Ingrediënten:

340 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
4 eetlepels ongezouten boter op kamertemperatuur
4 eieren
170 gram suiker
1 theeleper vanillepoeder
65 gram bloem
Halve theelepel bakpoeder
130 gram chocoladevlokken

Verwarm de over voor op 175 ºC en bedek een bakplaat met bakpapier.

Vervolgens laat je de 340 gram gehakte chocolade met de 4 eetlepels boter in een pan op klein vuur smelten. Blijf wel roeren, anders brandt het aan! Daarna mix je in een kom de 4 eieren, met het vanillepoeder en 170 gram suiker. Dan meng je de 65 gram bloem met het bakpoeder in een kleine kom. Om vervolgens de chocolade mix met de eieren mix te mengen en het geheel rustig aan de droge ingrediënten (bloem en bakpoeder) toe te voegen. Wanneer het geheel gemengd is, voeg je de 130 gram chocolade vlokken toe en roer je deze er langzaam doorheen.

Dan is het tijd om de koekjes in vorm te brengen. Pak een eetlepel en vul anderhalve eetlepel met deeg en plaats het deeg in koekjesvorm op het bakpapier. Wanneer je de bakplaat hebt gevuld, duw je deze in de oven en laat je ze 10 à 12 minuten bakken totdat ze aan de buitenkant stevig en hard uitzien (meestal is dan ook de glans weg). Laat ze vervolgens op de bakplaat in de oven afkoelen.

Wanneer het geheel is afgekoeld kun je met een eetlepel de vanilleroomijs of een ander schepijs een bolletje ertussen doen. En voilà: een chocolade brownie met (vanilleroom)ijs!