Koekjes bakken

Food door Redactie

Koekjes bakken! Er is weinig wat leuker is om te doen op een saaie middag. Doe het lekker met je moeder, vriendinnen of je kleine zusje/nichtje.

Wat heb je nodig?

200 gram suiker
200 gram zachte boter
400 gram bloem (gewone, niet zelfrijzend)
1 ei
snufje zout

Doe de boter in een kom en mix ong. 5 minuten totdat dit een gladde massa vormt. Doe er het ei bij, en mix ook dit tot een glad geheel.

Zeef de bloem, en voeg deze beetje bij beetje toe. Mix niet te hard, anders zit je keuken meteen onder. Begin zacht en verhoog de snelheid steeds een beetje. Als alle bloem een mooi geheel vormt met de rest maak je hiervan een bolletje. Laat dit 1 uur in de koelkast rusten.

Haal de bal eruit, en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

Leg de figuren op een met bakpapier belegd bakblik. Bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden in 10 minuten goudbruin.

En dan: decoreer de koekjes naar eigen creativiteit! 

Voor het glazuur:

1 a 2 eetlepels water
350 gram poedersuiker
Kleurstof

Zeef de poedersuiker. Begin met de helft van de poedersuiker, en voeg hier druppelsgewijs het water aan toe. Maak daarna van de andere helft een iets dikker glazuur voor het maken van de lijntjes e.d. Voeg hieraan kleurstof toe. Dip de koekjes in het dunste glazuur. Doe de dikkere glazuur in een spuitzakje en maak hiermee lijntjes, gezichtjes, puntjes e.d. op de koekjes.

met dank aan Bianca van de webshop chocolate-dreams.nl