Maple & Pecan cupcakes

Food door Redactie

Girlscene member Willemijn stuurde me een superlekker recept voor Maple & Pecan cupcakes. Dit recept komt uit het Engelse kookboek 'Cupcake Heaven'.

Ingrediënten

Voor de mix:
115 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
50 gram bruine suiker
160 ml maple syrup (ahornsuikerstroop, kan ook met keukenstroop, maar dan wordt het wel wat 'zwaarder')
2 eieren
115 gram zelfrijzend bakmeel
60 gram pecannootjes, in kleine stukjes

Voor de topping:
12 pecannoten
50 gram ongezouten boter op kamertemp
3 eetlepels maple syrup
145 gram poedersuiker

Verder:
Cakevormpjes van papier
Liefst ook nog een muffin/cakejesblik

Hoe doe je het?

Maak eerst het beslag. Mix de suiker en de boter tot het een gemengd beslag is. Voeg vervolgens de de stroop toe. daarna de eieren, 1 voor 1. Als laatste doe je het zelfrijzend bakmeel erbij, samen met de pecannootjes. Het best kan je zo'n voorgevormd cakejesblik gebruiken, met 12 'vormen' erin. hierdoor worden ze mooi rond, en zien ze er dus heel mooi uit!

Lepel het beslag in de cakevormpjes en doe ze 17 minuten in de oven (die voorverwarmd is op 180 graden). Je kan na 17 minuten even een satéprikker erin steken, als deze er schoon uitkomt, zijn ze goed!

Vervolgens moet je de cakejes laten afkoelen, want als je de topping doet als de cakejes nog warm zijn gaat het smelten, wat zonde is want dan zijn de cakejes minder mooi.

De topping: mix de boter en de stroop en de poedersuiker tot het een egale mix is. je kan met een theelepeltje vervolgens de cakejes hier mooi mee bedekken. Tot slot kan je op elk cakeje een pecannoot leggen, voor het mooie resultaat.