Oreo-bonbons

Food door Redactie

Girlscene member Bo stuurde me dit verrukkelijke recept, voor een Oreo-bonbons. Het ziet er supermooi uit en is eigenlijk megamakkelijk, met zelfs maar drie ingrediënten!

Ingrediënten :
2 pakken Oreo koekjes
175 gram roomkaas
300 gram melkchocolade

Bereidingswijze :

Maal al de Oreokoekjes in de blender of keukenmachine fijn tot het poeder is. De roomkaas even losroeren met een lepel en meng dit met het Oreopoeder. Het mengsel in de vriezer plaatsen totdat het hard genoeg is om er balletjes van te maken. Dat kan een half uur tot 1 uur duren.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en haal het Oreo-mengsel uit de vriezer wanneer het hard genoeg is. Rol er balletjes van ongeveer 2,5 cm. Wanneer je voelt dat het deeg zacht/plakkerig begint te worden plaats het terug in de koelkast of vriezer zodat het makkelijker te verwerken wordt.

Als alle balletjes klaar zijn zet de plaat minstens 3 uur, het liefst langer in de koelkast.
Smelt de chocolade (heel zachtjes in de magnetron, op laag vuur in een pannetje of au-bain marie (boven een pan met laagje kokend water).
Gebruik een lange satéprikker of een fondueprikker om de balletjes in de gesmolten chocolade te dippen. Ga steeds op en neer zodat de overtollige chocolade er af druipt. Leg het daarna rustig op de beklede bakplaat en ga zo door tot alles klaar is.

Laat de Oreo-bonbons een tijdje in de koelkast totdat het chocolade-omhulsel hard is geworden. Drizzle er eventueel nog wat extra chocolade overheen en leg ze in papieren vormpjes.

En klaar zijn je overheerlijke Oreo-bonbons!