Food

Hapjes voor een feest

Gezellig, een feestje hier en daar. Een verjaardag, klassenfeest, je hebt iets geweldigs gekocht in de uitverkoop of een feestje-zonder-reden; je kan overal wel een feestje voor verzinnen. En weet je wat… je hebt groot gelijk! Feestjes zijn namelijk leuk; gezellig kletsen met je vriendinnen, dansen op jouw favoriete muziek en misschien nog wel een leuke jongen spotten en dit allemaal onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Allemaal leuk en aardig, maar wat als JIJ opeens de gastvrouw bent? Nou, dan wordt het feestje bij jou thuis gehouden. Maar goed, zo ver was je ook wel.

Als gastvrouw zijnde, zijn er een aantal dingen waar je aan kan denken als je een feestje geeft: ‘Wanneer en hoe laat begint het feest?’, ‘Wie nodig ik uit?’, ‘Ga ik een themafeest geven?’, ‘ Hoe zal ik mijn huis versieren?’, ‘Waar laat ik de hond?’ en ‘Wat geef ik mijn gasten te eten?’.

En op die laatste vraag heb ik een antwoord! Nou ja, niet écht een antwoord, misschien wat ideeën, enkele tips en gewoon wat suggesties. Natuurlijk kan je ook gewoon chips, nootjes, snoep etc. op tafel zetten en daarmee iedereen erg blij maken maar als je tijd en zin hebt, is het ook erg leuk om andere hapjes/ drankjes te serveren.

Hieronder heb ik enkele ideeën voor je op een rijtje die ik zelf erg leuk en lekker vind om te maken en daarmee maak ik mijn eigen feestje… jarig of niet.

(Dit zijn niet echt recepten waar je je precies aan moet houden, je kunt altijd zelf variëren met de ingrediënten die jij lekker vindt.)

Hartig

Tonijnsalade

Open wat blikjes tonijn (afhankelijk van hoeveel mensen je hebt uitgenodigd hebt) en pluk dit los met een vork. Doe er wat olijfolie, citroensap, zout en peper door en meng het goed door elkaar. Proef af en toe of het op smaak is. Doe er na smaak gesneden ui, stukjes augurk en hardgekookte eieren in stukjes erbij. Tip: snij het kapje van een cherrytomaat door, lepel hem uit en vul het met deze tonijnsalade!

Zalmsalade

Open blikjes (wilde) zalm en haal goed de graat weg. Meng de zalm dan met mayonaise, olijfolie, citroensap, zout en peper. Snij kleine stukjes appel, augurk, ui en evt. stukjes gekookte aardappel erbij. Goed mengen, proeven en klaar! Lekker met stokbrood, toastjes etc.

Broodstengels

Snij een ciabatta in dunne repen en besmeer deze met olijfolie, knoflook (je kunt een knoflook door tweeën snijden en deze als het ware over het brood wrijven) en zeezout. Doe de stengels even in de oven totdat ze goudbruin zijn en smullen maar! Tip: ook lekker met wat rozemarijn en om te dippen

Spinazie-feta-pakketjes

Ontdooi wat blokjes spinazie en meng dit met blokjes fetakaas. Rooster wat pijnboompitten totdat ze goudbruin kleuren, laat het afkoelen en meng het door het spinazie-fetakaas mengsel. Laat enkele bladerdeegvelletjes ontdooien en vul ze met het spinazie-fetakaas mengsel. Vouw de pakketjes dan dicht en bestrijk ze met een losgeklopt ei. Even de oven in totdat je ziet dat het bladerdeeg bruin is geworden.

Tomaat-basilicum-mozzarella op een stokje

Snij een klein bolletje mozzarella door tweeën en prik hem aan een cocktailprikker. Zorg ervoor dat de bolle kant aan de onderkant zit. Rijg daarna een blaadje basilicum aan de prikker en tot slot een halve cherrytomaatje erop. Je kunt er nog een beetje olijfolie en/of balsamico-azijn overheen druppelen.

Zoet

 Sinaasappel, maar dan anders

Pel enkele sinaasappels (de schil eraf halen maar niet in partjes doen!) en snij deze in niet al te dunne plakken. Leg ze naast elkaar op een schaal, strooi er kaneel overheen en besprenkel ze met wat honing. Rooster ondertussen amandelschaafsel in een droge koekenpan totdat ze een kleurtje hebben en laat dit afkoelen. Strooi het als het afgekoeld is over de sinaasappelen.

Mango met Passoa (Let op: in dit toetje zit alcohol)

Doe in een cocktailglas kleine stukjes mango en een bolletje mangoijs in. Schenk ongeveer een eetlepel Mango Passoa over het geheel. Klein toefje slagroom erop en smullen maar!

Cake met zacht fruit

Snij wat plakjes cake (je kan de plakken cake ook uitsteken met een leuke koekjesvorm) en doe op elk plakje een flinke toef slagroom. Leg wat aardbeitjes en/ of frambozen op het slagroomgedeelte en strooi er nog wat chocoladeschaafsel overheen. Je kan de cakejes ook opvrolijken met wat muntblaadjes.

Drankje

Pers wat limoenen of citroenen uit en meng dit met (sprankelend) bronwater. Doe dit in een grote kan met verse munt. Proef of je het niet te zuur vindt.

Door Phuonghan

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved