Le Pain Quotidien in Amsterdam

Food door Redactie

Al jaren is het concept van Le Pain Quotidien een succes in wereldsteden als New York, Parijs en London. In de afgelopen 15 jaar zijn er wereldwijd meer dan honderd vestigingen geopend. En binnenkort ook eindelijk in Nederland!

De eerste Nederlandse vestiging van Le Pain Quotidien komt aan het Cornelis Troostplein in Amsterdam. De zaak is vanaf 7 uur ’s morgens zeven dagen per week (en vanaf 8 uur in het weekend) open.

Le Pain Quotidien verkoopt “eenvoudige” bakkerswaren, gemaakt van gezonde, ambachtelijke ingrediënten, boerderijverse producten en geurige kruiden. Als klant neem je aan de gemeenschappelijke tafel plaats, dus supergezellig!

Er is een uitgebreid ontbijt- en lunch- en dinermenu met verschillende biologische, vegetarische en veganistische gerechten. Het meest opvallende product van Le Pain Quotidien is het ambachtelijke biologische brood. Ook is er ander brood, zoals notenbroodjes, rozijnenbrood, baguettes en zoete broodjes, allemaal door de ambachtelijke bakkers zelf gemaakt. Het gebak varieert van roombotercroissants en Belgische brownies tot cranberryscones en appelmuffins.