Bijzondere sport: cheerleaden

Health door Redactie

Iedereen, of nouja bíjna iedereen, sport. Dansen, hockey, tennis, voetbal, paardrijden... Maar sommige meiden doen aan een wel héél bijzondere sport. Deze keer: Jessie, zij doet aan cheerleaden!

Vertel eens wat je over jezelf …
Ik ben Jessie en ik woon al mijn hele leven in Amsterdam. Ik zit in 3 gymnasium en mijn grootste hobby is dansen. Ik doe het al van kleins af aan en ik heb er nog steeds plezier in. Ik houd heel veel van dieren en heb daarom ook twee super lieve hondjes. Naast dansen vind ik shoppen, reizen, naar het strand gaan en met vrienden en vriendinnen leuke dingen doen ook heel leuk.
 
Wat voor bijzondere sport doe je?
Ik doe een cheerleading opleiding op CSA. CSA staat voor Cheerleading School Amsterdam en het is de eerste echte cheerleading school in heel Nederland. De lessen worden door twee hele lieve docenten gegeven, Monique en Emeline Welzijn. Zij hebben zelf heel lang gecheerd bij de Amsterdam Admirals en hebben verschillende theaterstukken gechoreografeerd.
 
Hoe ben je daar zo bij gekomen?
Ik kende Monique en Emeline al voordat zij de school waren begonnen en via hen had ik dus ook gehoord dat de lessen daadwerkelijk gingen beginnen. Dus ik schreef me zo snel mogelijk in en nam een proefles! Toen deze afgelopen was, wist ik meteen dat dit iets voor mij was.
 
Wat is er bijzonder aan deze dansopleiding?
Het is de eerste echte cheerleading opleiding in Amsterdam! De meeste lessen gaan als volgt. Eerst krijgen we een work-out om onze spieren warm te krijgen. Daarna beginnen we met een uitgebreide stretching. Stretchen is heel belangrijk, als je dat niet doet heb je een hele grote kans op blessures en spierpijn. Na het stretchen doen we meestal sprongen, zoals Toe touches. En na de sprongen is het eindelijk tijd om aan de dans verder te werken.

Vertel eens iets over leuke projecten/opdrachten die je al hebt mogen doen.
We hebben al verschillende optredens gehad. Zo hebben we bij een footballtoernooi en een basketbaltoernooi gecheerd. Op 6 december hadden we een heel groot optreden in het Olympisch Stadion in Amsterdam voor een sponsorloop van Unicef. Ook zijn we al een aantal keren in de media geweest. Bijvoorbeeld bij Radio 538 en Editie NL. Natuurlijk komen er nog veel meer optredens en zullen jullie nog veel meer van ons horen.
 
Waarom zouden andere meiden ook deze sport moeten doen?
Ten eerste worden de lessen heel leuk en op eigen niveau gegeven. Wat ook anders is aan deze dansopleiding, is dat je geen auditie hoeft te doen. Iedereen is welkom en krijgt de gelegenheid om beter te worden en heel veel te leren. Ook zou ik deze opleiding aanraden omdat het heel goed voor je lichaam is en natuurlijk omdat het super leuk is!

Hier zie je een leuk cheerleadingfilmpje met Jessie!