Food

Eten waar je mooi van wordt

Een tijdje geleden hadden we een groot artikel rondom 'beauty food' op Girlscene, kortom: allerlei vitamines en andere stoffen die in verschillende producten zitten, die heel goed zijn voor je lichaam. Zo zijn er ook een aantal voedingsmiddelen die tjokvol goede bestanddelen zitten en waar je qua uiterlijk 'mooier' van zou worden.

In hoeverre dit klopt, mag iedereen voor zichzelf bepalen. Maar dat deze ingrediënten goed zijn voor je huid, haar én lichaamsdelen die je niet aan de buitenkant ziet. Ik laat je graag de populairste beauty voedingsmiddelen zien!

Schelp & schaaldieren

Schelp & schaaldieren zoals kreeft, oesters en mosselen zijn heel erg goed voor je. Want: ze hebben weinig calorieën in zich, zijn héél proteïne-rijk en er zit veel zink in, een mineraal dat goed is voor je huid én je immuunsysteem. Er wordt ook beweerd dat schelp & schaaldieren een vitamine B bevatten die je haar glanzender maken.

Artisjokken

Ik ben er zelf niet zo fan van, maar artisjokken schijnen geweldig te zijn voor je lichaam. De reden? In deze plant zit namelijk heel veel vezels (25 procent van wat je dagelijks nodig hebt!) en die vezels helpen weer je lichaam schoon te houden. Zowel van binnen als buitenuit! In artisjokken zit ook rutine, een bepaald stofje (genaamd flavonoïde) dat goed is voor haarvaten, bindweefsel en bloedvatwanden.

Aardbeien

Aardbeien zijn niet alleen lekker, amar ook supergoed voor je huid! Er zit extreem veel vitamine C in deze vruchtjes, die er voor zorgen dat de collageenproductie van je huid hoger wordt, zodat die er superstralend uit zien. Ze zorgen er ook voor dat je huid minder snel 'oud' wordt. En misschien heb je ook wel eens gehoord dat deze zomerkoninkjes geweldig zijn voor je tanden, omdat er een bepaald zuur in zit dat je tanden wit houdt.

Zoete aardappel

Zoete aardappel eten we in Nederland niet zo vaak - we kennen eigenlijk bijna alleen maar de gewone aardappel. Maar sweet potatoes zijn niet alleen superlekker, er zitten ook heel veel goede vezels in en héél veel vitamine A, die je huid fris en zuiver houdt. Dit zit bijvoorbeeld ook in wortels en tomaten.

Açai bessen

De Açai bes is helemaal hot op dit moment. Ze noemen het een 'superfruit', omdat het zoveel voor je lichaam doet. Oorspronkelijk komt -ie uit Brazilië, maar vooral in Amerika en nu ook in Europa is hij heel populair. In deze bessen (die je zó kunt eten maar ook als sap kan drinken) zit superveel omega-3 (wat ook in vis zit, bijvoorbeeld), vezels en proteïnen. De bes gaat huidveroudering tegen en werken zelfs tegen hart- en vaatziekten. Ik drink zelf heel vaak Açai bessensap, van Coolbest of Healthy People. Die zijn allebei gewoon in de supermarkt te koop! Het is een beetje een zurige smaak, maar wel erg lekker, een beetje zoals cranberry's.

Wilde zalm

Wilde zalm is hele bekende voedingssoort die heel goed is voor je lichaam. Er zitten heel veel omega-vetten in, gaat roodheid van de huid tegen én werkt tegen rimpels en oneffenheden. Andere vette vissen, zoals makreel en sardines werken ook prima!

Spinazie

Spinazie maakte niet alleen Popeye sterk, maar is voor iedereen heel goed. Er zitten veel vezels in en enorm veel vitamine A, wat heel goed is voor je huid! En tot slot zit er superveel ijzer in, veel meer dan andere groenten.

Quinoa

Quinoa (je spreekt het uit als 'kienwa') is in Nederland nog vrij nieuw. Het is een soort graan wat je eet in de vorm van zaadjes of meel. In quinoa zitten geen gluten, dus voor mensen met een glutenallergie is dit top! Je kunt de zaadjes koken, net als rijst bijvoorbeeld, maar je kunt het meel ook gebruiken voor brood of pannenkoekjes. Het is rijk aan vezels, proteïnen, vitamine B, mineralen, aminozuren en heeft extreem veel eiwitten. Vooral onder vegetariërs is quinoa heel populair. In Nederland kun je het kopen bij natuurvoedingwinkels.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved