Food

Recept: Champignon crème soep met ham

Kookse.tv is een site vol lekkere recepten mét een handig filmpje erbij hoe het moet! Elke week komt er een lekker recept hiervan op Girlscene. Deze keer Champignon crème soep met ham.

Wat is er nu lekkerder dan tussen de middag, op een koude dag, een lekkere kop warme champignonsoep? De ingrediënten in de soep heeft vrijwel iedereen in huis. De soep is dus spontaan te maken. Voeg voor een heerlijk rijke soep er ham en peterselie aan toe.

INGREDIËNTEN
Voor 4 personen

- 1 liter bouillon
- 350 gr. kleine champignons
- 1 sjalot, gesnipperd
- 30 gr. boter
- 2 eetl. bloem
- 125 ml room
- 2 eidooiers
- zout/ peper
- 50 gr. gekookte ham, in stukjes gesneden

BEREIDING

Snijd de gekookte ham in stukjes en borstel de champignons schoon. Bewaar wat mooie champignons en snijd de rest in dunne plakjes.
Verhit de boter en fruit daarin de ui. Voeg ook de champignons toe ( inclusief de hele) en bak tot dat het vocht verdampt is.
Haal de hele champignons er uit en bewaar ze.
Strooi de bloem over de champignons, roer het door en laat het even bakken.
Giet onder goed roeren de helft van de bouillon er bij. Als dit een gladde massa is, voeg dan de rest van de bouillon toe.
Laat dit 15 min zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
Roer de eidooiers los met de room en 2 eetl. soep.
Voeg dit al roerend bij de soep. De soep mag niet meer koken anders kan de soep gaan schiften.
Roer de ham stukjes er doorheen en garneer met wat fijngehakte peterselie en de hele champignons.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved