Food

High Tea in De Bakkerswinkel

Als je altijd al een High Tea hebt willen proberen of nog steeds op zoek bent naar de beste plek om dit te doen, zou je de Bakkerswinkel in de Warmoesstraat in Amsterdam eens kunnen proberen! Naast heerlijk verse thee wordt je overladen met bijvoorbeeld taartjes en hartige hapjes. Omdat je kunt kiezen uit verschillende High Tea menu’s is er voor ieder wat wils!

‘s Avonds niet de meest veilige straat - maar overdag is de Warmoesstraat een gezellige en drukke weg waar je uit veel verschillende eettentjes kunt kiezen. De absolute uitblinker is De Bakkerswinkel. De geuren komen je al vanaf het begin van de straat tegemoet. De Bakkerswinkel is oorspronkelijk opgericht door Piet Hekker en de eerste vestiging werd geopend in de Roelof Hartstraat in Amsterdam. De liefde voor dit bedrijf werd opgemerkt door velen en daarom opende Piet Hekker ook in het centrum van Amsterdam een winkel!

In Amsterdam-West, Makkum, Utrecht en Zoetermeer zijn ook Bakkerswinkels te vinden en inmiddels zit er in de Warmoesstraat naast een normale zaak, ook een ‘meeneemwinkel’. De Meeneemwinkel is een geschenk omdat je hier snel wat kunt bestellen en het meteen mee naar huis kunt nemen. In de “gewone” winkel is vaak zonder reservering geen plek voor een High Tea en kan het zomaar zijn dat je een half uur moet wachten voordat je een plekje hebt om te zitten.

Omdat men zo over de Bakkerswinkel te spreken is, heeft ook Girlscene het er eens van genomen! Zo reserveerden wij een Old Bakery High Tea (€18,95 p.p.). De site van de winkel beschrijft deze als volgt: “Een scone geserveerd met jam, clotted cream, diverse “home made” taartjes, friandises (kleine zoete hapjes voor bij koffie of thee, red.), quiche, vingersandwich en een grote pot thee (smaak naar keuze).” In eerste instantie lijkt dit al heel wat, maar in het echt is het nog veel meer! Gelukkig kun je bij de High Tea gewoon lekker relaxen dus haastig eten is er vaak niet bij.

Wanneer je de winkel binnenkomt ruik je meteen de geweldige geuren van het gebak, gemengd met de thee. De zaak is redelijk groot maar oogt knus vanwege de leuke (bloemrijke) inrichting. De muren zijn in frisse kleuren geschilderd en worden wat opgepimpt door schattige lampjes met verschillende motieven. De tafels zijn van licht hout en de stoelen zijn bekleed in verschillende designs. Om het geheel wat huiselijker te maken zijn er ook wat bankjes geplaatst en hebben ze gekozen voor een open keuken. Al met al krijg je meteen een thuis-gevoel als je binnen komt en ben je niet binnen korte tijd de winkel uit te krijgen!

Bij de High Tea vergeet men vaak dat het eigenlijk om de thee gaat door al dat lekkere gebak. Bij de Bakkerswinkel heeft men keus uit de volgende theesmaakjes:

Om jullie een indruk te geven die niet uit te drukken is in woorden...

Overzicht High Tea menu’s:

Bakery Sweets Tea (€13,95 p.p.): Je krijgt naast een pot thee zoet gebak. Denk hierbij aan taartjes en scones met jam en room!

Summertime Tea (€16,30 p.p.): Je krijgt naast een pot thee: roomkaas, twee vingersandwiches, twee stukjes quiche en friandise!

Old Bakery High Tea (€18,95 p.p.): Deze hebben we al beschreven en is eigenlijk een combinatie tussen de Summertime Tea en de Bakery Sweets!

Late Afternoon Tea: De Old Bakery met als aanvulling na afloop een glaasje wijn of fris en toastjes met divers beleg.

Late Afternoon Royal: De Late Afternoon Tea, aangevuld met een verse salade, drie drankjes (naar keuze) en zoute koekjes!

Mocht je nu gewoon willen lunchen bij de Bakkerswinkel, bekijk dan eens de menukaart. Dat kan hier en hier.

Wij hebben in ieder geval genoten en zaten na de High Tea nog de hele dag vol. ‘s Avonds werd er dan ook alleen een salade genuttigd en waren we de volgende dag nog steeds in De Zevende Hemel.

Enthousiast? Reserveer dan op nummer 020-48980000! Je kunt ook op zoek gaan naar meer informatie op www.debakkerswinkel.nl.

door Lara Steenvoorden

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved