Food

De lekkerste dikmakende recepten

375

Niet zo heel lang geleden hadden we voor jullie een pagina met de lekkerste slanke recepten. Nu hebben we voor jullie de dikmakendste recepten op een rijtje gezet. Dus wanneer je een vreetbui hebt en je hebt ontzettend zin in ongezond eten, moet je vooral hieronder kijken... of juist niet!

Op nummer 1 staat overduidelijk de Oreo taart!

Benodigdheden:

  • 400 gram Oreo koekjes
  • 100 gram gesmolten boter
  • 400 gram witte roomkaas  
  • 350 gram poedersuiker
  • 3,5 deciliter slagroom
  • 250 gram melkchocolade
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 deciliter slagroom

Te gebruiken: een springvorm van 28 centimeter en een keukenmachine.

Bereiding:

Breek een kwart van de oreokoekjes in stukjes en bewaar deze. De rest van de koekjes kun je fijnmalen in de keukenmachine. Roer de gesmolten boter er doorheen en druk het goed aan in de springvorm om een bodem te maken.

De roomkaas moet je met poedersuiker luchtig kloppen. De 3,5 deciliter slagroom stijfkloppen met 2 theelepels poedersuiker en door het kaasmengsel heen roeren. De helft van dit mengsel over de bodem verdelen. De helft van de in stukjes gebroken koekjes mag je over de crème verdelen. Dit 30 minuten op laten stijven in de koelkast

Voor de chocolademousse:

Klopt het ei met 2 eetlepels suiker bijna wit. Klop dit door de geklopte slagroom. De chocolade laten smelten en deze in een klein straaltje door het slagroommengsel kloppen. Meng de laatste koekjes door de mousse en giet op de crème. De taart afsmeren met de laatste helft van de crème en weer goed op laten stijven in de koelkast. Voor een extra detail neem je nog een aantal Oreo koekjes erbij en stopt die in de taart zoals te zien op het plaatje!

Op nummer 2: de Mexicaanse Burritos!

Benodigdheden:

  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pak burrito dinerkit 500 gram
  • 1 schaaltje rundergehakt 500 gram
  • 1 zakje geraspte kaas met rode peper, 100 gram

Bereiding:

De ui pellen en snipperen. De tomaten in kleine stukjes snijden. De ui in een braadpan doen met 2 eetlepels zonnebloemolie. De tomaten samen met kruidenmix (uit het pak) door de ui scheppen. Dit ongeveer 5 minuten laten bakken. Mexico melange laten uitlekken en 2 minuten mee warmen. Voor de rundergehakt gebruik je een koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie en laat het bakken. De saus moet je door de gehakt heen scheppen en 3 minuten laten verwarmen. Haal de burrito’s uit het pak en met de gebruiksaanwijzing verwarmen. Daarna vullen met gehakt, de groente mengsel en kaas. Wat helemaal lekker erbij is, is als je ook een zak Dorrito’s koopt en een avocado. Jammie!

Op nummertje 3 staat het broodje Shoarma (broodje warm vlees):

Benodigdheden:

  • 4 stuks pitabroodjes
  • 250 gram shoarma vlees
  • 50 gram ijsbergsla
  • knoflooksaus
  • 1 vleestomaat

Bereiding:

Laat het vlees 1 uurtje rusten in de koelkast. Als je krap in de tijd zit, kun je dat eventueel overslaan.Verhit de olie in de wok. Roerbak de vleesreepjes gedurende 5 minuten op hoog vuur. Bak ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ijsbergsla in ragfijne reepjes. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Snijd de broodjes overlangs door en klap ze open. Leg eerst een laagje ijsbergsla erop en dan het shoarmavlees. Bestrooi met de knoflooksaus, leg een schijfje tomaat er bovenop en klap het broodje dicht. Leg per persoon 2 broodjes op een voorverwarmd bord. Schenk er ook maar lekker een Rose bij! Sinds we toch al bezig zijn!

Op nummer 4 staat de lekkerste cranberry cheesecake:

Benodigdheden:

  • 200 gram countrykoekjes, in stukken
  • 50 gram roomboter, zacht
  • 600 gram roomkaas naturel
  • 50 mililiter sinaasappelsap
  • 150 gram suiker
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 1 zak cranberry's 340 gram
  • 100 mililiter rode port

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verkruimel de koekjes met de boter in de keukenmachine of met de staafmixer en doe dit over in de met bakpapier beklede springvorm, druk het goed aan. Mix de roomkaas met het sinaasappelsak, suiker, chocolade en eieren in de keukenmachine of met de staafmixer. Verdeel het daarna over het koekjesmengsel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Haal de cheesecake uit de oven en laat het een beetje afkoelen. Kook de cranberry's in de port. Laat het zolang doorkoken tot de port stroperig is geworden en de cranberry's zijn opengebarsten. Verdeel de cranberry's over de cheesecake en smullen maar!

Op nummero 5 staat de gevulde brownie:

Benodigdheden:

  • 1 pak browniemix 360 gram
  • 1 zakje ongezouten cashewnoten 150 gram
  • 100 g gewelde abrikozen zakje a 200 gram
  • 1 bekertje slagroom 125 mili liter
  • 1/2 eetlepel honing

Bereiding:

Browniedeeg bereiden zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing. De cashewnoten grof hakken. Snijdt de abrikozen in stukjes en samen met de cashewnoten door het deeg scheppen. Brownies bakken volgens gebruiksaanwijzing. Snijdt het in 8 vierkante stukjes en laat het afkoelen (bewaar de helft). De slagroom stijfkloppen met honinh en serveer de brownies maar met een flinke toef slagroom.

Wil je toch liever gezond eten? ga dan even naar onze ''lekkere slanke recepten'' pagina.

door Shelley

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved