Food

De lekkerste recepten met koffie

Koffie: lekker voor als je op thuis bent of wanneer je een oppepper nodig hebt tijdens school en werk of om gewoon wakker te worden. Maar zou het niet nog lekkerder zijn als koffie met iets samengevoegd is? Of met iets lekkers erbij? Daarom: de lekkerste recepten met koffie!

Koffie granita

Ingredienten:

50 gram suiker
500 mililiter hete espresso

Bereidingswijze:

Zorg dat je koffiegranita een avond van tevoren klaarmaakt. Roer de suiker door de warme espresso totdat hij goed opgelost is en laat het dan eventjes afkoelen. Zet de espresso in de vriezer. Laat het een nachtje staan en in de ochtend maal je de bevroren espresso met de keukenmachine fijn. Lekker voor bij een croissantje in de ochtend of als toetje in de avond!

Koffie met chocoladerotsjes

Ingrediënten:

200 gram pure chocolade, in blokjes
100 gram gedroogd roodfruit (bakje a 180 gram)
50 gram krokante muesli

Bereidingswijze:

Leg een vel bakpapier op een snijplank. Smelt de chocolade in je magnetron: verhit de blokjes 30 seconden en roer het goed door. Herhaal dit totdat de chocolade gesmolten is en schep er dan meteen het rode fruit met de muesli door. Schep met twee lepels stukjes rotsjes van het chocolademengsel op het bakpapier. Laat de cranberry chocoladerotsjes in de koelkast 1 uur hard worden. Bewaar het in een afgesloten trommel op een koele plek en smullen maar!

Cafe Borgia

Ingrediënten:

halve liter koffie
suiker of honing
100 gram pure chocolade
4 eetlepels room

Bereidingswijze:

Breek de pure chocolade in stukjes en smelt dit in de magnetron of in een pan. Roer er wat suiker of honing door en de 4 eetlepels room. Schenk terwijl je roert kleine beetjes koffie bij. Zorg ervoor dat je het romig klopt. Je kan er eventueel nog wat opgeklopte slagroom op doen en wat kaneel of cacaopoeder als garnering. Voila!

Napolitaanse koffie

Ingrediënten:

2 eetlepels chocoladesiroop
120 milliliter sterke koffie
120 milliliter warme volle melk
melkschuim of slagroom
cacao

Giet de chocoladesiroop in een grote kop. Schenk de verse koffie er al roerend bij. Voeg de warme melk toe en schep er een aantal lepels melkschuim of slagroom op en bestrooi het met cacaopoeder. Ben erg benieuwd hoe dit zal smaken!

Meringue

Ingrediënten:

drie eieren
75 gram amandelen
100 gram pure chocolade,
100 gram suiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven eerst even voor op 220 graden. Gooi eiwit in de mixer kom, mix het zo dat er een stabiele schuim wordt gemaakt. Voeg dan een halve kop suiker toe en blijf mengen een minuut lang. Voeg dan nog een halve kop suiker toe met de amandelen erbij. Warm twee glazen water op en laat de chocolade ondertussen smelten totdat alle stukjes gesmolten zijn. Doop een theelepel in de chocolademix en giet de chocolade in dunne lijnen over het schuim. Zorg er wel voor dat als je het op de bakplaat legt, dat ze dan een klein stukje uit elkaar liggen zodat het niet aan elkaar gaat groeien. Laat het dan 2 uur bakken en controleer af en toe of het wel goed gaat!

Wafel met straciatella ijs

Ingrediënten:

vijf deciliter melk
300 gram bloem
100 gram suiker
75 gram witte basterdsuiker
twee eieren
10 gram bakpoeder
één zakje vanillesuiker
zout
karamel of stroop
straciatella ijs
melk
een wafelijzer

Bereidingswijze:

Laat de boter smelten op een laag vuurtje. Zorg er niet voor dat de boter bruin wordt. Doe de bloem en het bakpoeder in een beslagkom en meng dit goed door elkaar. Maak in het midden een kuiltje. Voeg de suiker, vanillesuiker, het zout, de eieren en de gesmolten boter toe. Roer het even goed door en voeg er een klein beetje melk bij. Blijf het roeren tot er een mooi glad beslag ontstaat zonder klontjes! Laat het dan 15 minuten rusten en je kunt het in de wafelijzer doen. Wanneer de wafels klaar zijn haal je het eruit en leg je het op een bord. Met een ijslepel schep je het ijs eruit en ga je met de stroop of karamel in lijnen over de wafel en ijs heen. Als je geen zin in ijs hebt kun je er natuurlijk ook gewoon lekker slagroom op doen met een aardbei!

Door Shelley

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved