Lekkere broodjes

Food door Redactie

Soms zie je bij de bakker of in een restaurant heerlijke broodjes waarvan je echt zou smullen. Maar er zijn ook broodjes die ontzettend lekker zijn én heel snel te bereiden zijn. Girlscene heeft een aantal overheerlijke broodjes uitgekozen om van te smullen!

Focaccia Panini

Benodigdheden:

 1. één Focaccia panini

 2. gekruide olijfolie

 3. één tomaat

 4. één pak bacon

 5. één pakje mozzarella

 6. één rode paprika

 7. zwarte peper

 8. één ui

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden voor 5 minuten.

Bestrijk één zijde van de panini met gekruide olijfolie. Snijd de tomaat in zes plakjes (zo dun mogelijk) en de mozzarella ook.. Zorg dat je de paprika in kleine stukjes snijdt zoals te zien op het plaatje. Snijd de ui in dunne ui ringen. Beleg de panini dan met eerst een aantal plakjes tomaat. Daarboven op komen de aantal plakjes mozzarella en daarboven op komt weer de bacon. Het ligt eraan hoeveel bacon/tomaat/mozzarella je wilt gebruiken! Wanneer je de mozzarella, bacon en tomaat erop hebt gelegd bestrooi je het met paprika en de ui ringen. Als je de oven hebt voorverwarmd, leg je de panini in de oven voor ongeveer 5 minuten en smullen maar!

De Waldkorn Pyramide

Benodigdheden:

 1. één waldkorn pyramide

 2. één bakje Philadelphia

 3. één pakje beenham

 4. één bakje met komkommersalade

 5. één bakje alfalfa

Bereidingswijze:

Snijd de waldkorn pyramide open en besmeer de onderkant met Philadelphia. Leg hier bovenop de plakjes beenham en de komkommersalade. Daarna maak je het af met een klein beetje alfalfa en dek je het af met de bovenkant van het broodje.

De Vruchtenbol

Benodigdheden:

 1. één pot sinaasappeljam

 2. één pakje kiprollade

 3. één perzik

 4. één rode paprika

Bereidingswijze:

Snijd de vruchtenbol open en besmeer de onderkant met sinaasappeljam. Zorg dat je perzik in dunne plakjes snijdt en de paprika in reepjes. Vervolgens leg je er wat kropsla bovenop en daarboven weer een aantal sneetjes met kiprollade. Dan gooi je de reepjes paprika en de dunne plakjes perzik erop, dek je het af met het bovenste deel van de vruchtenbol en voila!

Broodje met pesto, mozzarella en tomaat.

Benodigdheden:

 1. Graan/noten broodje

 2. Pesto

 3. biologische trostomaten

 4. linessa light mozzarella

 5. pijnboompitten

 6. basilicum

Bereidingswijze:

Snijd het broodje doormidden. Smeer op beide helften pesto. De mozzarella en tomaat in plakjes erop leggen. Dan doe je er basilicum erop, pijnboompitten en je broodje is klaar om te eten.

Panini carpaccio

Benodigdheden:

 1. Panini broodje

 2. Groene pesto

 3. Rucola

 4. Dungesneden biefstuk of kant-en-klare carpaccio van de supermarkt

 5. Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Snijd het panini broodje open en smeer beide kanten met groene pesto. Beleg de panini dan met het vlees. Daarover heen strooi je wat parmezaanse kaas en beleg je het met rucola. Én smullen maar!

De volkoren boterham met Avocado

Benodigdheden:

 1. twee volkoren boterhammen

 2. een broodrooster

 3. mayonaise

 4. kropsla

 5. één tomaat

 6. één komkommer

 7. één avocado

 8. peper en zout

Bereidingswijze:

Doe de twee volkoren boterhammen in de broodrooster. Snijd de tomaat in plakjes net als de komkommer die je in de lengte snijdt. Ook de avocado snijd je in de lengte. Wanneer de broodjes geroosterd zijn besmeer je beide kanten met mayonaise. Daarboven leg je eerst de sla, daarna de plakken tomaat, daarboven op de in de lengte gesneden komkommer, dan de avocadoplakjes en om de smaak een beetje te verfijnen wat zout en peper erop gooien. Eet smakelijk!

Door Shelley

Bron: www.ff-eten.be, media.photobucket.com, www.eet.nu