Blooming Tea

Food door Redactie

Zoek je een cadeautje voor een theeliefhebber of voor een planten/ bloemenliefhebber, of wil je gewoon iets aparts geven? Dan heb ik iets heel leuks gevonden!

Blooming Tea of bloementhee is een soort bloembolletje die je in kokend water gooit, waarna er een bloem uit bloeit. De blaadjes van de bloem zijn theeblaadjes, dus met de bloembol zet je eigenlijk thee.

-

Bloementhee wordt ook wel kunstthee genoemd, omdat het er erg leuk uitziet als de bloem tot bloei komt. Je hebt dan natuurlijk wel een glazen theepot nodig. Blooming tea komt uit China, waarbij de blaadjes met de hand zijn geplukt en om een bloem worden gebonden met een draadje.

Je hebt verschillende soorten bloementhee. Goede sites waar je blooming tea kan kopen:
http://qingtea.com/index.html
http://www.teaspecials.nl/index.php?route=common/home

-

Zelf heb ik het bij Teaspecials gekocht, omdat je daar een cadeaupakket kon bestellen met 10 verschillende bloemen voor €12,50. Er zaten dan geen verzendkosten bij en het werd met TNT post verzonden. Teaspecials zit in Nederland en dat vond ik een fijn idee. Qingtea is echter wel wat goedkoper.

Op deze video kan je zien hoe zo'n bloem zich ontpopt. De video is iets versneld, in werkelijkheid ontpopt de bloem zich in 4 tot 10 minuten.

Ik heb het al een aantal keren als cadeautje gegeven en de personen vonden het allemaal erg leuk. De thee heb ik toen ook geproefd. Het was een aparte smaak, maar ik vond het erg lekker!

Door Sigrid