Amy Atlas eye candy

Food door Redactie

De New Yorkse Amy Atlas staat bekend als bakprinses en dat is zeker niet voor niets! Naast haar geweldige bakkunsten, organiseert ze ook de leukste themafeestjes.

Wat deze themafeestjes extra bijzonder maakt is dat Amy alles zelf maakt en op het thema afstemt. Aan elk detail wordt aandacht geschonken, van bedrukte chocoladeverpakkingen tot gestylde etiketjes.

Als jong meisje hield ze er al van om haar familie en vrienden te entertainen.Tegen de tijd dat ze op de middelbare school zat, was ze al een echte bakprinses en creëerde ze de mooiste toetjes. Echter kreeg haar school toen nog voorrang, ze studeerde rechten en werkte aan politieke campagnes. Iets heel anders dan waar ze nu de kost mee verdiend! Amy besloot na enige tijd toch van haar creatieve passie haar beroep te maken; mensen entertainen en themafeesten organiseren.

'De persoonlijkheid en het karakter van degene die het feest geeft moet in het feest te vinden zijn', zegt Amy. Vandaar dat er eerst goede research wordt gedaan om je beter te leren kennen. Vervolgens wordt er een thema bedacht die aan jouw persoonlijkheid reflecteert. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar van elke gelegenheid kunnen ze een themafeest maken. Van een bedrijfsuitje tot een trouwerij en natuurlijk hoort er ook een verjaardagsfeest bij! Ze zorgen ervoor dat alles er op en top uitziet, zodat je er zelf helemaal niets meer aan hoeft te doen.

Haar passie voor bakken komt niet zomaar uit de lucht vallen, want haar families favoriete activiteit is samen bakken. Toetjes laten haar terugdenken aan haar mooiste herinneringen. Amy’s dierbaarste kindertijd herinnering is dat ze in de zonnige keuken van haar oma zit, kijkend naar een zelfgemaakte ‘rocky road’ cake die door haar oma uit de oven wordt gehaald. Wachtend op het moment dat ze de kom kon schoonlikken. Verder mocht ze van haar oma ook de karamel en poedersuiker op de cake doen. Tot op de dag van vandaag laat de geur van gesmolten karamel haar aan dat moment herinneren.

Ben je nu erg benieuwd naar haar creaties, neem dan eens een kijkje op haar site, blog of volg haar op Twitter. Haar blog staat vol interessante informatie, zoals een kijkje achter de schermen en making offs. In dit artikel zie al veel overheerlijke foto's om van te zwijmelen...

door Danique