Gefrituurde Mars

Food door Redactie

In het buitenland is het al een ware hit: de gefrituurde Mars! Klinkt gek, maar is heerlijk. Girlscene heeft hiervoor het recept. Dus meiden, probeer de gefrituurde Mars lekker uit!

In Schotland is de gefrituurde Mars al een tijdje bekend, maar Girlscene had er in elk geval nog niet van gehoord. In 1995 ontdekten de Schotten een nieuwe manier om de Mars te eten, want als je een Mars kan laten bevriezen, kan je het natuurlijk ook laten frituren. De gefrituurde Mars wordt ook wel de ''Deep Fried Mars'' genoemd.

Hieronder staat beschreven hoe je de Mars kan frituren. Ik zeg alvast: eet smakelijk!

-

Ingrediënten

  • één Marsreep
  • één kopje melk
  • één kopje bloem
  • één ei
  • één eetlepel olie

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat je de Marsreep eerst een uurtje in de diepvriezer hebt zitten. Daarna laat je hem even afkoelen, want de reep moet niet helemaal bevroren zijn. Pak er een grote kom bij en schenk hierin de melk, bloem, ei en de eetlepel olie in. Meng het door elkaar tot een goed geheel. Verhit de frituurolie op 160 graden. Weet je niet zo goed welke olie je hiervoor nodig hebt? Gebruik dan eventueel arachideolie of kokosolie. Pak dan de Marsreep erbij en dip deze in het geheel in het beslag. Stop de Marsreep in de frituur en laat het drie tot vier minuten bakken. Je kunt zien wanneer de reep klaar is als deze goudbruin is. Wanneer je de Marsreep gaat eten, kun je ook nog wat chocoladesaus of poedersuiker toevoegen aangezien je toch al ongezond bezig bent!

-

door Shelley