Food

Mexicaanse gerechten

Mexicaans eten is een mengelmoes tussen de Indiaanse en Spaanse keuken. Erg lekker en super leuk om bijvoorbeeld voor je vriendinnen of familie te koken! Ik zet een paar lekkere Mexicaanse recepten voor je op een rij.

Voorgerecht

Nachos met guacamole
Het gerecht is voor 4 personen

Ingrediënten:
- 4 groene pepers (pot a 310 g)
- 1 zak tortillachips (200 g)
- 200 g geraspte cheddar (kaas)
- 1/2 pot guacamoledip (a 315 g)

Bereiden:
Voorverwarm de oven op 180 °C. Laat de pepers uitlekken, drogen en snij het in ringetjes. Verdeel de tacochips over een ingevette ovenschaal. Bestrooi het met pepers en cheddar. Zet de schaal 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Dip aan tafel de nachos in de guacamole.
Eet smakelijk!

Hoofdgerecht

Burrito’s met bonen en kip
Het gerecht is voor 4 personen

Ingrediënten:
- 2 rode pepers
- 2 eetlepels olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 300 g kipfilet, in reepjes
- 3 eetlepels gedroogde oregano
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt
- 8 wraptortilla's
- 125 ml zure room

Bereiden:
Doe de pepers in een droge braadpan en rooster het tot ze kleuren. Haal de pepers uit de pan en hak ze fijn. In dezelfde plan verhit je de olie en fruit je 3 minuten de uien. Voeg de kipreepjes toe, en roerbak ze 4 minuten lichtbruin. Strooi er oregano en kaneel over. Schep de tomatenblokjes, bonen en pepers door de kip en laat het geheel ongeveer 15 minuten onafgedekt sudderen, tot er een dikke saus ontstaat. Breng het op smaak met zout. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan tot ze zacht zijn. Schep het kipmengsel en de zure room op de tortilla’s en vouw ze dicht.
Eet smakelijk!

Hoofdgerecht Vegetarisch

Gemengde salade met avocado
Het gerecht is voor 4 personen

Ingrediënten:
- 1 limoen, geperst
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- mespunt gemalen komijn (djinten)
- 1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
- 1 rijpe avocado, in blokjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 blik limabonen met maïs (400 g), uitgelekt
- 1 little gem (slakropje)
- 50 g feta, verkruimeld

Bereiden:
Pak een kom en klop daar de limoensap met olie, oregano en komijn tot een dressing. Breng de dressing op smaak met zout en chilipeper. Schep de avocado, uiringen en limabonen met mais door de dressing. Verdeel de little gem blaadjes over een platte schaal en schep de avocadosalade erop. Bestrooi de salade met feta.
Eet smakelijk!

Nagerecht

Pecannotentaart

Ingrediënten:
-150 g bloem
- mespunt en snufje zout
- 100 g gekoelde boter of margarine
- 3 eieren
- 2 dl (= 280 g) sehenkstroop
-1 zakje vanillesuiker- 10 g gesmolten boter
- 150 g pecannoten

Bereiden:
Voorverwarm de oven op 200°C. Zeef boven een kom de bloem met een mespuntje zout. Voeg de gekoelde boter toe en snij het met twee messen in kleine stukjes. Voeg een losgeklopt ei toe om alles snel tot een deegbal te kenden. Vet de boterkoekvorm in. Rol het deeg uit tot een lap die iets groter is dan de vorm en bekleed deze ermee. Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast. Bereidt de vulling door in een kom twee eieren te kloppen en schenkstroop, vanillesuiker, zout en gesmolten boter erdoor te kloppen. Neem de vorm weer uit de koelkast en leg de pecannoten erop. Schenk de vulling erover en zet de taart in het midden van de oven. Bak de taart eerst 15 minuten op 200°C bakken. Verlaag daarna de temperatuur tot 180°C en laat de taart nog 30 minuten bakken. Laat de taart op het rooster afkoelen om hem daarna uit de vorm te halen.
Eet smakelijk!

En, hebben jullie al zin om de keukenprinses uit te gaan hangen?

door Quirine

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved