Food

Lekkere mango recepten

Mango is er een erg lekkere vrucht die je waarschijnlijk wel een los eet of in een fruitsalade. Maar behalve het zo eten van dit stuk fruit, kun je er ook lekker mee koken. Ik laat je een aantal lekkere en verrassende recepten zien!

Smoothie met mango
Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten:
- 1 verse mango
- 1.5 deciliter slagroom
- 1 limoen
- 90 milliliter Griekse yoghurt

Bereiden:
Pureer de mango. Rasp de limoen en pers hem daarna uit. Meng daarna alles door elkaar met de blender.

Mango-zalm salade
Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten:
- 1 rode peper
- 1 mango
- 1 citroen
- 250 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels bieslook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 avocado’s
- 75 gram veldsla
- 2 eetlepels kappertjes

Bereiden:
Verwijder de zaadjes van de peper en snij ze in dunne ringetjes. Meng de peper door de olijfolie. Schil de mango en de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in de plakjes. Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de avocado’s. Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel daarna de partjes mango en avocado erover. Schenk de peperolie erover. Leg de plakken zalm op de salade. Bestrooi tenslotte het gerecht met de kappertjes en bieslook.

Mango met kip en peultjes
Dit recept is voor 4 personen


Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels limoensap
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels medium dry sherry
- 200 gram peultjes
- 1 mango
- 3 bosuitjes
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 cm verse gemberwortel, geperst
- arachideolie
- peper en zout naar smak

Bereiden:
Meng de plakjes kip in een kom met 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sherry. Laat dit 10 minuten marineren. Breng een ruime pan met water aan de kook en stoom de peultjes hierboven in een stoommandje met het deksel erop in 3 minuten gaar. Spoel ze daarna onmiddellijk af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Schil de mango en snij het vruchtvlees in mooie plakken van de pit af. Snij de bosuitjes met het meeste groen in schuine stukken van 3 cm. Snij de rode peper in dunne reepjes. Verhit de wok en giet de olie erin. Roerbak de stukjes kip op hoog vuur. Schep de kip op een bord en roer de gember en de knoflook en de peper door de olie. Bak dit tot het gaat geuren en schep dan de mango erdoor. Roerbak dit 2 minuten. Schep de stukjes kip en de peultjes door het manogmengsel en voeg de rest van het limoensap, sojasaus en sherry toe. Nog geven goed doorwarmen. Je kan het nog wat op smaak brengen met zout en peper.

Mango taart
Dit recept is voor 4 personen


Ingredïenten:
- 1 rijpe mango
- 1 flesje finesse voor koken (250 ml)
- 3 eieren
- 75 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gram bloem
- poedersuiker

Bereiden:
Voorverwarm de open op 175 °C. Schil de mango en snij het in plakjes. Verdeel de mango over de bodem van de ingevette taartvorm en houdt een paar stukjes voor de garnering achter. Doe in een kom de finesse, eieren, suiker en vanillesuiker en klop het met de mixer luchtig. Klop de bloem in gedeelten erdoorheen. Schenk het beslag over de mango en zet de taart in het midden van de oven. Bak de taart gaar in 40 minuten (als de taart te donker wordt, kun je dat met aluminiumfolie afdekken). Neem de vorm uit de oven en bestrooi de taart met poedersuiker. Het lekkerst is om het warm te serveren.

Indiase curry met kikkererwten en mango
Dit recept is voor 4 personen


Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 2 uien
- 2 blikken kikkererwten (ongeveer 400 gram)
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 3 eetlepels milde currypasta (pot van ongeveer 250 ml)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 100 ml kokosmelk light (blik van ongeveer 400 ml)
- 1 mango
- 1 pak pappadums natural (10 stuks)
- ½ zakje verse koriander (ongeveer 15 gram)

Bereiden:
Was de komkommer, verwijder de zaadjes en snij het overige vruchtvlees in blokjes. Pel de uien en snij ze fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in de braadpan en fruit de uien ongeveer 2 minuten. Voeg de currypasta toe. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk toe en kook het geheel ongeveer 8 minuten gaar op een laag vuur. Schil intussen de mango, verwijder de pitten snij de mango in blokjes en laat het 3 minuten meekoken. Bereid de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij vlak voor het serveren de koriander grof. Verdeel de curry en de garnalen met koriander over vier diepe borden.

Bol met komkommer, geitenkaas en mango
Dit recept is voor 4 personen


Ingrediënten:
- 200 gram geitenkaas
- 1 mango
- 4 Italiaanse bollen
- 8 eetlepels sandwichspread komkommer (pot van ongeveer 300 gram)
- 1 bakje wortelrauwkost (150 gram)

Bereiden:
Verkruimel de geitenkaas. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de bollen open en besmeer het met spread. Beleg de bollen met wortelrauwkost, blokjes mango en stukjes geitenkaas.
Eet smakelijk!

Tropische fruitsalade met passievrucht room
Dit recept is voor 8 personen

Ingrediënten:
- 2 rijpe mango’s
- 4 rijpe kiwi’s
- 2 schaaltjes ananas verse stukjes (ongeveer 250 gram)
- 2 eetlepels gembersiroop (flesje van ongeveer 250 gram)
- 250 gram mascarpone (verse Italiaanse kaas)
- 3 passievruchten
- 50 gram poedersuiker

Bereiden:
Schil de mango en snij het in blokjes. Schil de kiwi en snij het in repen. Meng in een schaal de mango, kiwi, ananas en de gembersiroop. Schep de mascarpone in een balkje. Snij de passievruchten doormidden en lepel de pulp boven de mascarpone uit. Voeg de poedersuiker toe en klop het door elkaar. Serveer de fruitsalade met deze room.

Heb je al zin om in de keuken aan de slag te gaan?

door Quirine

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved