Vita Coco

Food door Redactie

Ik ben dol op kokosnoot; zo doe ik vaak kokosmelk door rijstgerechten en ben ik gek op die stukjes kokosnoot die bij de supermarkt worden verkocht. En nu is er wat nieuws: kokosnootwater van Vita Coco!

Vita Coco’s populariteit is te danken aan het feit dat het maar 1 ingrediënt heeft namelijk, puur kokosnoot water. Het water dat Vita Coco gebruikt is afkomstig van jonge groene kokosnoten en zit van nature boordevol met mineralen: 14 keer meer dan in sportdrankjes en meer kalium dan 2 bananen! Het is een lekkere, vetvrije en weinig calorieën bevattende dorstlesser zonder toegevoegde suikers.

Vita Coco Kokosnoot water is verkrijgbar in 3 maten: 330ml, 500ml en 1 liter. Naast de 100% pure kokosnoot water zijn er nog 5 andere smaken beschikbaar.

Kokosnoot water met Ananas

Kokosnoot water met Perzik & Mango

Kokosnoot water met Passie Fruit

Kokosnoot water met Mandarijn

Kokosnoot water met Acai & Granaatappel

- -

Over Vita Coco

Vita Coco werd in 2004 opgericht door de goede vrienden, Michael Kirban en Ira Liran. Op een avond in Manhattan kwamen zij in gesprek met een paar dames uit Brazilië welke zij de vraag stelde wat ze het meest mistte uit Brazilië. Het antwoord was zonder twijfel: "agua de coco." Kokosnoot water, legden zij uit, het meest voedzaamste en lekkerste drankje ter wereld.

Twee maanden later reisde Liran af naar Brazilië en besefte toen dat de dame haar enthousiasme voor kokosnoot water niet had overdreven - Brazilianen kunnen er geen genoeg van krijgen. Na enkele maanden onderzoek op diverse kokosnootplantages en producenten in Brazilië, was Vita Coco geboren.

Vita Coco is in Nederland verkrijgbaar bij o.a. www.vitaminstore.nl, www.mastercare.nl, www.chocodelic.nl, natuurwinkels, sport- en fitness clubs en enkele yoga studio’s.

-

Ik heb dit drankje zelf getest en ik moet zeggen: het is apart, maar wel erg dorstlessend. Je moet het wel ijskoud drinken; als -ie een beetje lauw is, wordt de smaak nogal muf. Maar voor echte kokoslovers is dit een absolute aanrader!