Frozz: Fresh Frozen Yoghurt

Food door Redactie

Nederland heeft er een nieuw superleuk concept bij in het centrum van Amsterdam: Frozz. Omdat ze vlak naast ons kantoor zitten, moest ik er natuurlijk eventjes heen… en proeven!

Frozz, fresh frozen yoghurt, is een nieuw, fris Nederlands initiatief. Het is een 100% natuurlijk product, gemaakt van Nederlandse yoghurt, vers bereid op het moment van bestelling. Daarbij kies je 3 toppings zoals vers fruit, chocolade, cocos, koekjes en zo creëer je iedere keer weer jouw Frozz. Een verse, gezonde en lekkere traktatie.

We schreven een tijdje geleden al over frozen yoghurt, weten jullie nog?

frozz

Frozz is nu geopend op de Wolvenstraat 19 te Amsterdam, in het bekende shop gebied de 9-straatjes. Het tijdelijke Proeflokaal is open voor iedereen en bedoeld om kennis te maken met het product, te experimenteren met toppings en vooral ieder zijn of haar eigen favoriete Frozz te laten ontdekken.

Het concept van frozen yoghurt is al megapopulair in Amerika, maar in Nederland nog niet bekend. Het was voor de zussen Mei Lin en Mei-Lan Ang de reden om Frozz te gaan ontwikkelen en dit product hier te introduceren – maar dan met echte Nederlandse zuivel. “Wij hebben onze passie voor frozen yoghurt opgepikt tijdens een vakantie in Amerika en die willen we graag delen met iedereen.”, aldus Mei Lin. “Frozz is niet alleen een heerlijk en gezond zuivelproduct, het is ook een verwen moment voor jezelf of juist om te delen met elkaar.”

Frozz heeft ook iets anders leuks: als klant kun je op een grappige manier laten weten wat je van Frozz vindt. In de zaak kan je direct laten weten welke Frozz je gecreëerd hebt, wat je van Frozz vindt en dit ook direct delen met je vrienden, door je verhaal te schrijven, tekenen of dichten op het touchscreen. Ook kan je zelf een post plaatsen op het Frozz blog (www.frozz.com). Gaaf toch?

frozen yoghurt

Getest!

Ik ging natuurlijk meteen even langs, aangezien de Girlscene redactie om de hoek zit! Het zaakje ziet er superleuk uit; het zit in de modewinkel Spoiled, dus je slaat meteen twee vliegen in één klap: shoppen én frozen yoghurt eten!

Eerst kreeg ik een bekertje frozen yoghurt (die, in tegenstelling tot in Amerika waar ze poeder gebruiken, van verse Hollandse yoghurt wordt gemaakt). Dan kun je drie toppings kiezen: ik ging voor chocolade, frambozen en stukjes kletskopkoekjes. Wat een combo! De frozen yoghurt is zelf maar ongeveer 100 calorieën per bakje, dus je kunt het zo gezond of zo ongezond maken als je zelf wilt.

frozen yoghurt

En wauw, wat is het lekker! Net yoghurtroomijs, maar dan lichter en frisser. Ook krijg je er niet zo'n 'plof' gevoel van in je buik, wat ik wel vaak heb van roomijs (dit valt vaak zo zwaar!). Daarnaast is het ook gewoon lekker fris en niet mierzoet. De toppings maken het zoet en hartig, erg lekker.

Tot slot vind ik het hele concept van Frozz erg leuk; het ziet er mooi uit, je wordt superleuk geholpen (door de twee handsome Frozz boys!), er liggen grappige kaartjes en buttons en je kunt ook je eigen mening geven door te schrijven op het touchscreen (zoals hierboven als beschreven staat).

frozen yoghurt

frozen yoghurt

Kortom: ben je in Amsterdam, loop dan even naar de Negen Straatjes (sowieso altijd leuk om te doen!) en haal een Frozz. Het zal je absoluut niet tegenvallen! Enne, laat je hier even weten wat jouw combi was én hoe hij smaakte?!

Check ook: www.frozz.com