Food

Lekkere yoghurt recepten

Wil je je ochtend goed beginnen, maar heb je geen trek in een sneetje brood? Dan is yoghurt een heel gezond alternatief. Het bevat veel voedingsstoffen en het is goed voor je darmen. Yoghurt zorgt er namelijk voor dat je wat makkelijker naar de wc kan.

Maar elke dag hetzelfde schaaltje yoghurt smaakt op een gegeven moment ook niet lekker meer. Daarom heb ik hieronder een paar yoghurtgerechten geplaatst die erg lekker zijn en niet heel moeilijk zijn om te maken.

yoghurtrecept

Dit ziet er echt uit om op te eten. En het handige is: het scheelt je weer afwas! Het is heel simpel. Snij een meloen door midden en haal de pitjes er uit. Maak het gat waar de pitjes in hebben gezeten eventueel nog wat groter en vul het met yoghurt. Doe er wat granola overheen. Granola is een soort granenontbijt. Klik hier om te zien hoe je granola maakt. Wanneer je de granola op de yoghurt hebt geschept maak je het af met een of twee frambozen. Goedemorgen!

muesli

Een ander recept met yoghurt is Bircher Muesli. Deze muesli is bedacht door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Benner. Hij gaf deze muesli aan zijn patiënten die op dieet waren. Volgens hem was het voor de mens gezond om zo min mogelijk bewerkte vruchten, groenten en zaden te eten. Ook werkte de muesli tegen andere kwaaltjes van zijn patiënten en bovenal bleek dat bij het gebruik van de muesli de energie van zijn patiënten opvallend toenam. Reden genoeg om de Bircher Muesli ook te noemen. Maar hoe maak je nou lekkere Bircher Muesli?

De ingrediënten:

1 l. yoghurt
3 eetlepels gecondenseerde melk
4 appels (Granny Smith)
1 citroen
6 eetlepels amandelen/hazelnoten
375 gram fruit. Het maakt niet echt uit wat voor fruit je neemt. Neem bijvoorbeeld kiwi, aardbeien en wat aalbessen.
1 banaan
3 abrikozen

Hoe maak je het?

Rooster van tevoren de noten in een pannetje. Hierdoor komt de smaak van de noot nog beter tot zijn recht. Laat ze even afkoelen en hak ze grof. Doe de yoghurt in een kom en voeg de havermout doe. Rasp de appels en voeg deze toe aan de yoghurt. Doe er meteen drie eetlepels citroensap overheen, want anders gaat de appel verkleuren. Roer het dan door elkaar. Voeg de noten en al het fruit toe. Als laatste voeg je de gecondenseerde melk toe. In plaats van gecondenseerde melk kun je ook honing of suiker toevoegen. Het beste kun je de muesli een dag van te voren te maken en heb je de volgende ochtend een heerlijk begin van de dag.

yoghurt

Je hebt ook yoghurt die al een smaakje hebben. Hier kun je ook iets heel lekkers van maken. Hiervoor heb je nodig:

2 eetlepels gemalen kokos
4 halve perziken (uit blik), in stukjes
1 banaan, in plakjes
sap van 1/2 citroen
1 beker yoghurt (bijvoorbeeld bosvruchten-vanille.

Allereerst rooster je de kokos in een koekenpan lichtbruin. Houdt de kokos wel in de gaten tijdens het roosteren. Meng de perziken, de banaan en de citroensap door elkaar. Verdeel dit over vier glazen en doe de yoghurt hierop. Strooi dan de kokos erover.

Ik ben benieuwd wat jullie van de recepten vinden. Zouden jullie het uitproberen of laten jullie deze recepten liever aan je voorbij gaan?

Door Gabriella

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved