Food

Heerlijke chocolade recepten

Mmm…chocolade. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Maar naast het feit dat ik het leuk (en lekker) vind om chocolade te eten, houd ik er ook van om zelf lekkere chocolade verwennerijen te maken.

Een aantal van deze verwennerijen vond ik zo lekker, dat ik ze graag met jullie wil delen. Daarom drie heerlijke recepten waarbij je je vingers aflikt!

Witte chocoladetruffels

truffels

Wat heb je nodig voor 20 stuks:

- 2 eetl. Boter

- 5 eetl. Slagroom

- 225 gram witte chocolade van goede kwaliteit (in stukjes gehakt)

- 1 eetl. Sinaasappellikeur

- 100 gram witte chocolade (in stukjes, voor de buitenkant)

Bereidingswijze:

- Bekleed een ondiepe rechthoekige bakvorm met bakpapier

- Breng de boter en slagroom in een pannetje al roerend langzaam aan de kook. Laat het mengsel een minuut koken en neem de pan van het vuur.

- Roer de witte chocolade door de hete room. Voeg de likeur toe (hoeveel jij zelf wilt) nadat de chocolade gesmolten is.

- Schenk het mengesel in de bakvorm en laat het in twee uur stevig worden in de koelkast.

- Breek stukjes van het opgestijfde chocolademengsel af en rol ze tot balletjes. Deze balletjes zet je 30 minuten in de koelkast.

- Smelt tot de witte chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan zacht kokend water). Dompel de balletjes in de gesmolten chocolade en laat ze boven de kom goed uitdruipen. De truffels leg je nu op vetvrij papier en trek er met de tanden van een vork lijnen in en laat de truffels hard worden.

Chocoladerotsjes

pindarotsjes

Wat heb je nodig voor 30 stuks:

- 175 gram witte chocolade in stukjes

- 100 gram volkorenkaakjes

- 100 gram macadamia- of paranoten (gehakt)

- 25 gram gekonfijte gember (gehakt)

- 175 gram pure chocolade (in stukjes)

Bereidingswijze:

- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de witte chocolade au bain-marie.

- Breek de kaakjes in kleine stukjes. Meng deze met de noten en gekonfijte gember door de gesmolten chocolade.

- Schep hoopjes van het mengsel op de bakplaat.

- Laat deze hoopjes in de koelkast hard worden en haal ze dan van het bakpapier.

- Smelt de pure chocolade en laat deze een beetje afkoelen. Doop de rotsjes in de gesmolten chocolade en laat ze boven de kom goed uitdruipen. Zet ze terug op het papier op de bakplaat en laat ze in de koelkast hard worden.

Zachte bonbons

zachte bonbons

Wat heb je nodig voor 30 stuks:

- 200 gram pure chocolade (in stukjes)

- 2 eetl. Slankroom

- 220 gram poedersuiker

- chocolademelkpoeder (om te bestuiven)

Bereidingswijze:

- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt 60 gram chocolade au bain-marie. Roer de room erdoor en neem de kom uit de pan.

- Zeef de poedersuiker boven de gesmolten chocolade en roer dit er met een vork goed door. Kneed alles tot een stevig, glas mengsel.

- Bestuif een werkvlak met chocolademelkpoeder. Stort het mengesel hierop en rol het uit tot het ongeveer 5 mm dik is. Steek er met een vormpje rondjes van 2,5 cm doorsnee uit.

- Leg deze rondjes op een bakblik en laat ze 12 uur (of een nacht) staan totdat ze hard en droog zijn.

- Bekleed als het chocolademengsel hard is geworden een andere bakplaat met bakpapier. Smelt de overige chocolade au bain-marie. Doop de chocorondjes m.b.v. twee vorken in de gesmolten chocolade.. Neem ze er snel uit en laat ze boven de kom goed uitlekken. Leg ze op het bakblik en laat de bonbons hard worden.

Door Gabriella

LOVE dit artikel
11 meiden hebben deze blog geloved