Food

Eten tegen migraine

Heb je wel eens last van migraine? Die verschrikkelijke kloppende hoofdpijn drijft je helemaal tot waanzin en je weet niet wat je nog kunt doen. Als dit je bekend voor komt lees dan vooral verder. Je kunt namelijk met bepaald voedsel migraine tegengaan en zelfs voorkomen.

migraine

- Gierst

Gierst wordt voornamelijk gebruikt voor couscous. Soms wordt er ook popcorn of brood van gemaakt. In gierst zit magnesium en dat zorgt er voor dat je geen last krijgt van migraine.

- Koffie

Over koffie bestaan verschillende opvattingen wat migraine betreft. Teveel koffie geeft namelijk een hogere kans op migraine. Maar de cafeïne kan er ook voor zorgen dat de hoofdpijn juist verzacht.

- Lijnzaad

Een ander product dat goed werkt tegen migraine is lijnzaad. Er zitten namelijk omega3-stoffen en vezels in. Doe een schepje lijnzaad in je yoghurt ’s ochtends en de kans is groot dat je geen last van migraine krijgt.

- Vis

Een lekkere verse vis helpt ook goed tegen migraine. Hier zit namelijk ook dat belangrijke ingrediënt in tegen migraine: omega3.

- Spinazie

Van spinazie word je niet alleen heel sterk maar het bevat ook belangrijke stoffen. Zo bevat spinazie veel ijzer en vitamine B2. Vitamine B2 is een goede remedie tegen migraine.

Heb jij nog andere tips tegen migraine?

Door Gabriella

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved