Food

Lekkere pastasalades

77

Ik ben gek op pasta, maar standaard spaghetti, macaroni en lasagne wordt op een gegeven moment wel een beetje saai. Daarom een paar lekkere pastasalade recepten. Lekker en gezond!

Pastasalade met peultjes en dragondressing (4 personen)

Lekkere pastasalades

Benodigdheden:

  • 300 gram peultjes
  • Zout
  • Peper
  • 300 gram tagliatelle
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 200 gram magere spekreepjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Wijnazijn
  • 1 eetlepel droge sherry
  • Mespuntje mosterd
  • 1 theelepel dragon
  • 50 gram rucola sla
  • 12 kerstomaatjes

Bereiding:

Stap 1: Kook de peultjes in ongeveer 5 minuten beetgaar en spoel ze af. Kook de tagliatelle in ongeveer 8 minuten beetgaar. Laat de pasta afkoelen.
Stap 2: Snijd de bosuitjes fijn en verwarm de margarine.
Stap 3: Bak de spekreepjes in 5 minuten op laag vuur uit. Roer de pijnboompitten erdoor en bak nog ongeveer 3 minuten.
Stap 4: Nu gaan we de dressing maken. Klop de olie, azijn, sherry en mosterd erdoor. Voeg de bosuitjes en dragon toe. Op smaak brengen met zout en peper.
Stap 5: Schep de peultjes, tagliatelle en dressing losjes door elkaar. Verdeel de sla over 4 borden. Schep de pastasalade erop en garneer met partjes kerstomaatjes.

Bron: Sandstorms-kookboek.nl

Pastasalade met brie en walnoten

Lekkere pastasalades

Benodigdheden:

  • 300 g volkoren penne rigate (zak a 500 g, biologisch)
  • 1 pakje roombrie (220 g)
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 rode uien
  • 1 bos radijs
  • 1 zakje walnoten, gepeld (55 g)
  • 4 eetlepels azijn
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 zakje veldsla (75 g)

Bereiding:

Stap 1: Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Afgieten en met koud water afspoelen.
Stap 2: Snijd de brie in stukjes en haal van de ijsbergsla 4 mooie bladeren af, leg dezeapart. De rest van de sla in repen snijden.
Stap 3: Pel de uien en snijd ze in reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren. Walnoten grof hakken.
Stap 4: Meng de penne, slareepjes, ui, veldsla, radijs, stukjes brie en walnoten goed door elkaar. Met zout en peper op smaak brengen.
Stap5: Doe azijn in een schaaltje, mayonaise en mosterd er goed doorheen mengen en door pastasalade husselen.
Stap 6: Leg de grote slabladeren in een schaal en schep de salade erin.

Bron: Ah.nl

Pastasalade met tonijn en garnalen voor 1 persoon

Lekkere pastasalades

Benodigdheden:

  • Koude gekookte pasta (150 gram)
  • 50 gram Noorse garnalen
  • 50 gram tonijn uit blik (waterbasis)
  • 1 gekookt ei in partjes
  • 5 kerstomaatjes
  • 1/8 komkommer
  • 1/8 ijsbergsla
  • 1/2 rode paprika
  • Een handje kappertjes
  • Dressing van (1 eetlepel) olijfolie en azijn, dille 

Bereiding:

Stap 1: Kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking.  Spoel deze hierna af met koud water.
Stap 2: Kook het ei hard in 7 minuten. Laat hem schrikken met koud, stromend water. Pel het ei en laat het afkoelen. Snij de ijsbergsla in korte reepjes.
Stap 3: Meng de sla met de uitgelekte pasta, garnalen en tonijn. Voeg hier 5 gehalveerde kerstomaatjes aan toe. Snij de komkommer en paprika in blokjes en voeg deze toe aan het pasta/sla mengsel. Voeg naar smaak kappertjes toe.
Stap 4: Maak de dressing door de azijn al kloppend druppelsgewijs toe te voegen aan de olie en maak op smaak met dille. Meng deze door de salade en versier met plakjes ei.

Bron: Gezondheidsnet

Ga jij deze recepten een keer uitproberen?

Door Marit

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved