Food

Monique testte: Diako weekmenu

De afgelopen tijd ben ik vijf kilo aangekomen. Niet superveel zou je denken, maar ik ben niet zo groot en weeg niet zoveel, dus dan is vijf kilo opeens vrij veel. Het is voornamelijk gekomen door hormonale veranderingen (ik ben overgestapt van de anticonceptiepil naar het Mirena spiraaltje), en deels omdat ik het tegenwoordig zo druk heb dat ik amper aan sporten toe kom. En ja, ik ben dol op lekker eten (mijn Twittervolgers zien regelmatig lekkere gerechten voorbij komen ;-)), en elk pondje gaat door het mondje....

Daardoor heb ik vorige week iets uitgeprobeerd: Diako. Dit merk maakt speciale gerechten en weekmenu's waarmee je vrij snel op je oude gewicht zit. Diako is een verantwoord en gezond dieet; je krijgt voldoende vitamines en calorieën binnen op een dag. Je kunt je eigen menu samenstellen, of kiezen uit één van de vaste weekmenu's die Diako gewoon bij jou thuis komt bezorgen.

Nu weet ik dat bij mij maar 1 ding werkt om af te vallen: minder snoepen en meer sporten (en ja, ook de hormonale veranderingen speelden nu mee, maar die lossen zich meestal vanzelf op). Maar het leek me een goed idee om me een week lang aan het Diako menu te houden, om vervolgens gezonder verder te gaan. Een soort frisse start, dus!

diako

Hoe werkt het?

In het 6-daagse weekmenu zijn er 5 eetmomenten op een dag en je krijgt maximaal 1100 kcal binnen. Alle gerechten zijn gemaakt met verse producten en bevatten veel vitamines. Diako zegt: "je zult je heerlijk gezond voelen!" Op dag 7 kun je weer je eigen maaltijd bedenken. Als je weer op je streefgewicht zit, kun je langzaam gaan minderen met Diako.

Getest!

Op vrijdag kreeg ik het grote pakket thuisbezorgd. Ik zou namelijk op maandag beginnen, de dag na mijn verjaardag op zondag. Die zondag hield ik een grote high tea voor vrienden en vriendinnen, dus genoeg te snoepen. Op maandag zou ik dan lekker fris & gezond van start gaan.

Ik heb voor het pakket "Landenspecialiteiten" gekozen, deze sprak mij het meest aan. Check hier meer informatie en het uitgebreide menu van dit pakket.

Het pakket

Het pakket bestaat uit twee delen: een koelpakket (geleverd met droogijs, waardoor het koud blijft) en een gewoon pakket dat je buiten de koelkast bewaart. In het gekoelde pakket (voor de vriezer/koelkast) zitten alle pakjes voor de lunch en diner (ik heb gekozen voor een warme lunch). In het droge pakket zitten alle zakjes voor thee, shakes, speciale repen, jam, smeerkaas, en nog veel meer. Zelfs een zakje popcorn.

diako.jpg

Het pakket....

Ik moet wel zeggen dat het er niet allemaal even hip en lekker uit ziet. De website van Diako, www.dieetmaaltijd.nl, ziet er erg leuk en helemaal in het Nederlands uit. Maar Diako is van oorsprong Duits, dus het hele pakket dat je thuiskrijgt is helaas ook erg Duits. Het instructieboekje wat erbij zit gelukkig niet (die is helemaal Nederlandstalig en erg duidelijk) maar de rest is nogal ehh... Duits! Vooral de smeerkaas met Duitse teksten erop en de snackrepen in een oldskool Duitse verpakking is niet erg aanlokkelijk. Ook de bevroren pakketjes hebben een Duits label en zijn daarom niet altijd even duidelijk.

diako

Een aantal producten

diako

Mijn volle vriezer!

En dan... begint het

De zondag voor de dieetweek heb ik me flink uitgeleefd op een high tea. Scones, clotted cream, quiche, sandwiches, chocoladetaart... tijd om een gezonde week in te gaan!
Het ontbijt begin ik met speciale Chinese ontslakkingsthee. Ziet er niet erg sexy uit, maar smaakt prima (een beetje als gewone Engelse thee, maar met een pittige twist). Ik moet alleen wennen aan geen-suiker, want normaal gooi ik een flinke lepel suiker in m'n mok. Vervolgens 250 ml melk dat je mixt met een zakje poeder. Het resultaat: een frisse koffieshake. Erg lekker! Met een beetje fantasie is het net een Starbucks frozen latte...

diakoo diakoo

Thee

diakoo diakoo

Koffieshake

Het tweede ontbijt (ik neem deze rond 11 uur): 2 sneetjes volkorenbrood met Napolitaanse sandwichcrème. Ik zoek flink in de doos naar het volkorenbrood. Wat blijkt? Het is een inimini-pakje (kleiner dan een Sultana) met een soort voorverpakt roggebrood. Mmm, dat ziet er niet al te smakelijk uit. Zeker niet als je je bedenkt dat ik dol ben op het heerlijke zware zuurdesembrood van lekkere bakkers in Amsterdam. Dan is dit toch wel andere koek! (was het maar koek....). Maar goed, we bijten door. Echt lekker is het niet, maar de sandwichcrème maakt het beter.

En dan de lunch. Thank god, ik heb voor de warme lunch gekozen deze week. (Ik bedacht me dat dat wat beter zou vullen, en aangezien ik erg veel werk, heb ik wel een goede 'bodem' nodig). De warme lunch van dag 1 is een pastagroenteschotel uit de vriezer. Deze warm ik op kantoor op in de magnetron. Het is niet vies, maar echt lekker kan ik het helaas ook niet noemen. Jammer!

-

De lunch

--

Mijn tussendoortje: choco kaneel snacks

Als avondeten staan er aardappelkroketjes met groene groenten op het menu. De kroketjes zijn erg lekker (wel erg slap doordat je ze in de magnetron opwarmt), maar de groene groenten zijn smaakloos.
's Avonds mag ik als tussendoortje choco kaneel koekjes. Helaas smaken deze naar karton. 's Nachts droom ik van chocoladetaart...

De dagen erna

De dagen erna probeer ik het weekmenu goed aan te houden. Je lijdt absoluut geen honger; er zit genoeg in het pakket en vooral de lunch is flink, waardoor je niet om vijf uur alweer trek hebt. Het jammere is alleen dat de gerechten me echt niet smaken. Ik ben zelf nogal een culinair fanaat en sta graag in de keuken, dus van de opgewarmde goulash en droge crackers word ik niet echt vrolijk...
Ik besluit dan ook om sommige maaltijden te vervangen door gezonde, zelfgemaakte varianten. Zo maak ik een superlichte groentensoep waar ik twee avonden van eet. 's Avonds eet ik geen chips meer, maar pak ik worteltjes, bouillon of een appel. Okee, het is niet eerlijk dat ik me niet helemaal aan het dieetmenu houd: maar liever gezond eten met zelfgemaakte gerechten dan kant-en-klaar uit de vriezer.

- -

Conclusie

Dit weekmenu kost €78,90. Daar zit dus alles in: onbijt, lunch, diner, tussendoortjes, thee, shakes, et cetera. Alles wordt thuisbezorgd, dat is super handig. Ook is het ideaal dat je niet naar de supermarkt hoeft. Maar: omgerekend betaal je toch zo'n 13 euro per dag, en dat is vrij veel geld voor wat je krijgt.

Wel is het fijn dat de shakes en warme gerechten echt goed vullen: honger heb je bij dit dieet echt niet.

Maar dan kom ik meteen op het grote nadeel: de gerechten zelf. Het is natuurlijk een persoonlijke smaak, maar ik word niet vrolijk van de opgewarmde potjes. Er zit weinig smaak of verfijning aan. Ook de snacks lijken leuk, maar vallen erg tegen. Bijvoorbeeld de Gummi beertjes die je later in de week mag: op het plaatje is het een flink zakje, in het echt maar 5 mini beertjes. Dat valt dan toch even tegen.

En dan natuurlijk de grote vraag: ben ik afgevallen? Ja! 1,5 kilo. Flink wat voor een weekje, maar ik heb dan ook supergezond gedaan. Niet allemaal volgens het schema, zoals ik hierboven vertel, maar wel erg gezond (deels op mijn eigen manier).

Kortom: het is een goed dieet als je geen hoge eisen stelt aan je maaltijden en je vooral een week, zonder te hoeven nadenken, wat gewicht wil kwijt raken. Maar ik raad eigenlijk aan om zelf een soortgelijk dieet samen te stellen met gezonde producten die je lekker zelf koopt en maakt. Stukken goedkoper, even gezond en vaak nog veel lekkerder!

monki

En nu weer een macaron... eentje dan!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved